مطالب آموزشی رایگان سرمایه گذاری در ایران

صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری

در بازارهای مالی به سرمایه گذارانی برمی خوریم که یا فرصت و دانش تحلیل ندارند یا مبالغی خرد برای سرمایه گذاری در اختیار دارند. صندوق های سرمایه گذاری این مبالغ خرد را جمع آوری کرده و با سرمایه گذاری در حوزه های درآمدزا و پربازده، سرمایه افراد را به سوددهی می رسانند.

در ادامه با ما همراه باشید تا درخصوص مفهوم صندوق های سرمایه گذاری، انواع آن ها و معرفی چند مورد از بهترین صندوق های سرمایه گذاری صحبت کنیم.

یکی از نهادهای مالی که اقدام به جمع آوری سرمایه از فعالان بازار کرده و این سرمایه جمع شده را به صورت تخصصی در حوزه های گوناگون سرمایه گذاری می کند، صندوق های سرمایه گذاری هستند. این صندوق ها تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار بوده و دارای یک تیم تخصصی و ماهر در تجزیه و تحلیل فرصت های سرمایه گذاری خوب هستند.

از مزایای سرمایه گذاری در این صندوق ها می توان به برخورداری از تیم حرفه ای، مدیریت ریسک، نقدشوندگی بالا و از همه مهمتر امکان سرمایه گذاری در مبالغ اندک برای کسانی که سرمایه کمی دارند اشاره کرد. علاوه بر این موارد فرد با سرمایه گذاری در صندوق ها تنوع پذیری در سبد دارایی و سهولت سرمایه گذاری را به دست می آورد.

از سوی دیگر این صندوق ها به ویژه برای کسانی مناسب است که فرصت یا دانش تحلیل را ندارند و در عوض سرمایه در اختیار داشته و قصد دارند تا سرمایه خود را با سرمایه گذاری در جای مطمئن به سود برسانند.

باید بدانید که حتما نیاز نیست تا ماه ها صرف آموزش روش های سرمایه گذاری و یادگیری روش های تحلیل و بررسی (به عنوان مثال تحلیل تکنیکال یا فاندامنتال) نمایید. بلکه می توانید بدون صرف زمان یا هزینه برای آموزش یا بدون آزمون و خطا و از دست رفتن سرمایه خود، با استفاده از صندوق های سرمایه گذاری، اقدام به سرمایه گذاری نمایید.

معرفی صندوق های سرمایه گذاری و انواع آن ها

  • انواع صندوق ها از نظر نحوه معامله در بورس

صندوق های سرمایه گذاری از نظر نحوه معامله در بورس اوراق بهادار، صندوق های قابل معامله و یا Exchange-traded fund و صندوق های صدور و ابطال تقسیم می شوند.

صندوق های ETF مانند سهام در بورس معامله شده و قیت آن ها در طول روز معاملاتی تغییر می کند. به عبارت دیگر سرمایه گذاران صندوق های ای تی اف، می توانند مانند سهام، واحدهای صندوق ها را خرید و فروش کنند.

اما صندوق های صدور و ابطالی به صندوق هایی گفته می شود که خرید و فروش واحدهای آن ها نیاز به نیاز به درخواست صدور یا ابطال واحدهای صندوق دارد و از محاسبه NAV (ارزش خالص دارایی) صندوق تعیین قیمت می ‌شوند.

  • انواع صندوق ها از نظر نحوه تقسیم سود

صندوق های سرمایه گذاری را می توان از نظر نحوه تقسیم سود به سرمایه گذاران نیز با یکدیگر مقایسه کرد. برخی از این صندوق ها سود را به صورت نقدی به سرمایه گذاران پرداخت می کنند، در حالیکه برخی دیگر، تقسیم سود را به صورت افزایش قیمت واحدهای صندوق پرداخت می نمایند.

  • انواع صندوق ها از نظر ترکیب دارایی

نوع دیگری از تقسیم بندی صندوق ها، از نظر ترکیب دارایی است که انواع مختلفی را شامل می شوند. از صندوق های سهامی گرفته تا صندوق های سرمایه گذاری طلا، اهرمی، شاخصی، صندوق های با درآمد ثابت، بخشی (فعال در یک بخش صنعت،) مختلط، تضمین اصل سرمایه، تأمین مالی و …

بهترین صندوق سرمایه گذاری

با مفهوم صندوق سرمایه گذاری و انواع آن ها آشنا شدیم. اما بهترین صندوق سرمایه گذاری را چگونه انتخاب کنیم تا به یک سرمایه گذاری برتر دست یابیم؟ برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری نمی توان یک معیار مشخص را به تنهایی درنظر گرفت. شما باید مجموعه ای از معیارها را برای بررسی و سرمایه گذاری در نظر بگیرید.

یک سرمایه گذاری موفق در درجه اول باید از نسبت بازده به ریسک و تورم بیشتری برخوردار باشد تا بتواند ضمن حفظ ارزش پول، شما را به سودآوری برساند. آسانی سرمایه گذاری، میزان نقدشوندگی، میزان ریسک، نحوه عملکرد صندوق، اعتبار و شهرت صندوق سرمایه‌ گذاری و حداقل میزان سرمایه گذاری از جمله عوامل دیگری هستند که در انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری موثر هستند.

از سوی دیگر شخصیت افراد در انتخاب بهترین صندوق ها نیز موثر است. کسانی که روحیه ریسک پذیری بالاتری دارند؛ معمولا به سراغ انتخاب صندوق هایی می روند که ریسک بالاتری دارند، اما از میزان بازدهی بالاتری در درازمدت نیز برخوردار هستند.

اما افراد کمتر ریسک پذیر به سراغ سرمایه گذاری محتاطانه تری رفته و صندوق های سرمایه گذاری را انتخاب می کنند که ریسک کمتری داشته باشند، به عنوان مثال سرمایه گذاری در صندوق های با درآمد ثابت.

معرفی 5 مورد از بهترین صندوق های سرمایه گذاری

در ادامه به چند مورد از بهترین صندوق های سرمایه گذاری اشاره می کنیم:

  • صندوق سرمایه گذاری با درآمد ثابت

این صندوق ها به ویژه برای کسانی که از میزان ریسک پذیری بالایی برخوردار نیستند مناسب است. چرا که قسمت عمده سرمایه مشتریان خود را در اوراق با درآمد ثابت سرمایه گذاری می کنند که ریسک و نوسان زیادی ندارد. مانند اوراق مشارکت یا صندوق سرمایه گذاری ذوب آهن.

صندوق های با درآمد ثابت به خصوص در زمانی که بازار روند صعودی نداشته و یا نوسان زیادی را تجربه می کند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری و مدیریت ریسک است.

  • صندوق سرمایه گذاری املاک و مستغلات

معمولا برای سرمایه گذاری در املاک و مستغلات به سرمایه زیادی نیاز است که همه افراد قادر به تأمین آن نیستند. اما صندوق های سرمایه گذاری در املاک و مستغلات این امکان را فراهم می آورد تا افراد با سرمایه کم نیز بتوانند در این بازار سرمایه گذاری کرده و از بازدهی موجود در این حوزه برخوردار شوند.

  • صندوق سرمایه گذاری بخشی

این صندوق ها (Sector Fund) در صنعتی خاص یا بخشی از اقتصاد ورود می کنند که آینده روشنی را برای این بخش متصور هستند. البته از ریسک و بازده بیشتری نیز برخوردار می باشند. به عنوان مثال صنعت خودروسازی یا مواد شیمیایی

  • صندوق سرمایه گذاری طلا

طلا از دیرباز مورد توجه بشر بوده و سرمایه گذاری در این صنعت همچنان مورد توجه قرار دارد. این صندوق ها به صورت عمده بر اوراق بهادار مبتنی بر طلا متمرکز هستند. البته باید در نظر داشت ریسک سرمایه گذاری در این نوع صندوق ها تقریبا بالاست.

  • صندوق های ETF

صندوق های قابل معامله، همانطور که گفته شد مانند سهام بوده و خرید و فروش واحدهای این صندوق ها از طریق سامانه های آنلاین کارگزاری ها امکان پذیر است.

بنیاد حقوقی جاد آماده ارائه خدمات حقوقی در حوزه سرمایه گذاری های داخلی و بین المللی است. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با ما تماس بگیرید.

سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری

در ادامه مبحث بد نیست اشاره ای هم به سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری داشته باشیم. این صندوق یک صندوق سهامی عام است که سرمایه گذاری در حوزه ‌های نفت، گاز، پتروشیمی، نیروگاهی و فولادی را در اولویت قرار می دهد. صندوق بازنشستگی کشوری، برای سرمایه گذاری در دارایی ها و وجوهی است که به منظور استفاده در دوران بازنشستگی مورد استفاده قرار می گیرند. این صندوق مخصوص ذی نفعان تامین اجتماعی بوده و با صندوق بازنشستگی سازمانی و خصوصی متفاوت است.

حسابداری صندوق های سرمایه گذاری

صندوق های سرمایه گذاری نیز برای ثبت و گزارش دهی فعالیت های مالی خود از روش هایی استفاده می کنند که به صورت صحیح و دقیق تمامی تراکنش‌ های مالی صندوق‌ ها را انجام داده و در قالب گزارش های مالی، عملیاتی و مالیاتی در اختیار مدیران، سرمایه گذران و نهادهای نظارتی قرار می دهند.

به این فرایند حسابداری صندوق های سرمایه گذاری گفته می شود که در قالب صورت های مالی مانند صورت سود و زیان، صورت جریان نقدینگی و ترازنامه ارائه می شود.

کلام آخر

صندوق های سرمایه گذاری یکی از روش های مناسب سرمایه گذاری برای افرادی است که یا در ابتدای راه هستند و دانش و علم تحلیل بازارهای مالی را نمی دانند یا افرادی که سرمایه های اندک دارند و می خواهند از این مقدار سرمایه بازدهی مناسبی به دست آورند. این صندوق ها انواع مختلفی داشته و انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری نیازمند بررسی دقیق فاکتورهای موثر بر عملکرد این صندوق ها می باشد.

بنابراین اگر قصد سرمایه گذاری در این زمینه را دارید حتما از نظر مشاوران و متخصصان این حوزه بهره مند شوید و بدون دانش و آگاهی سرمایه خود را به خطر نیاندازید.

 

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *