وکالت و داوری دعاوی

نقش داور در طلاق

نقش داور در طلاق

نقش داور در طلاق چیست؟

معرفی داور برای طلاق ، یکی از برجسته ترین مواردی است که مورد توجه افرادی است که مایل اند طلاق بگیرند. به همین سبب در این بخش و اکنون، در این مقاله به نقش داور در طلاق می پردازیم .

زمانی که زوجین برای طلاق به دادگاه خانواده مراجعه می کنند قاضی دادگاه موضوع دعوای آن ها را به داور ارجاع می دهد و یا آن که طرفین، خود داور را برای انتخاب می نمایند و یا شخص ثالثی پیشنهاد داوری را به آنان می دهد. مورد اول به این صورت است که طرفین دعوا باید داوری از سمت خود به دادگاه معرفی کنند تا داوران موضوع دعوا را بررسی کنند و به حل و فصل دعوا بپردازند.

اگر علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در مورد داوری هستید میتوانید با مراجعه به صفحه داور حقوقی اطلاعات خود را کامل کنید.

اما این که نقش داور در طلاق چیست و چه می کند در این بخش مورد بررسی قرار می گیرد.

نقش داور در طلاق به صورت مختصر: رای قطعی صادر نمودن

در داوری، فرد  و همسرش توافق می کنند که یک قاضی خصوصی به نام داور را استخدام کنند تا همان تصمیماتی را بگیرد که یک قاضی می تواند اتخاذ کند، و طرفین به تصمیمات داور احترام گذاشته به شکلی که گویی یک قاضی آن تصمیمات را گرفته است. داوری برخی از مزایایی مشابه میانجیگری دارد، از جمله:

  • سرعت
  • کارایی
  • حریم خصوصی
  • مقرون به صرفه بودن
  • غیر رسمی بودن جلسات
  • پررنگ بودن نظر افراد در نقش داور در طلاق
  • و…
نقش داور حقوقی در طلاق چیست؟ | دکتر بهنیایی
نقش داور حقوقی در طلاق چیست؟ | دکتر بهنیایی

داوری در طلاق به عنوان یک روش جایگزین برای حل اختلافات در دادگاه مورد توجه قرار گرفته است زیرا این روش به افراد امکان می‌دهد تا خودشان نقش فعالی در تعیین نتیجه دعوای خود داشته باشند و  از طرفی نیز به صورت مستقل و بدون واسطه تصمیم‌گیری کنند.مانند بسیاری از تصمیمات حقوقی، این به نفع شماست که از قبل با یک وکیل طلاق مشورت کنید و سپس نقش داور در طلاق را به کار گیرید. اطمینان حاصل کنید که قبل از اتخاذ چنین تصمیم بزرگی، تمام گزینه های خود را به طور کامل بررسی و درک کرده اید.

اگر می‌خواهید پرونده خود را به داور طلاق  ارسال کنید، معمولاً شما و همسر باید توافقنامه‌ای را برای داوری امضا کنید که در آن توضیح دهید کدام موضوعات و توسط چه کسی داوری خواهند شد و قوانین آن داوری از جمله الزامات پرداخت را تنظیم کنید و سپس نقش داور در طلاق را پررنگ کنید.

زمان ایفای نقش داور در طلاق

اصلی‌ترین نقش داور در طلاق زمانی است که هر یک از طرفین دلایل و شواهدی را تهیه می‌کنند و به داور ارائه می‌دهند و سپس داور تصمیم می گیرد و رای صادر می کند. با این حال، ارائه شواهد معمولاً کمتر از یک دادگاه رسمی است. شما قطعا می‌توانید سریع‌تر از زمانی که پرونده را به محاکمه می‌برید، جلسه استماع با داور را برنامه‌ریزی کنید، بنابراین سرعت یک مزیت بزرگ است. همچنین بر خلاف دادگاه های خانواده، این جلسات به صورت خصوصی است.

زمان ایفای نقش داور در طلاق و به ثمر رسیدن آن بسیار کم است

بیشتر بخوانید: نقش داور در دادگاه 

نقش داور در طلاق و در هزینه

هزینه یکی دیگر از جنبه های مثبت داوری است. اگرچه هنوز گران است، اما نسبت به هزینه دادگاه کمتر است. دلیل آن این است که آماده شدن وکیل شما برای جلسه دادرسی طول نمی‌کشد، و زمان داوری ممکن است کوتاهتر باشد زیرا داور به اندازه یک قاضی در مورد شواهد سختگیر نیست.

مشخصا نقش داور در طلاق و در هزینه بالا کمرنگ تر از دادگاه و قاضی است

نقش داور در طلاق و الزام رای

تصمیم داور به طور کلی الزام آور است. به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن ذاتی پرونده های طلاق، برخی از مردم این ایده را دوست ندارند  اگرچه برخی ممکن است از نتیجه‌ای  که داوری ارائه می‌دهد و نقش داور در طلاق قدردانی کنند.

روند نقش داور در طلاق

پس از اینکه زوجین طلاق خواستار جدایی شدند و به دادگاه مراجعه کردند , قاضی پرونده به آن ها 20 روز زمان می دهد تا هر یک داور خود را به دادگاه معرفی نمایند و یا هر دو یک داور را برگزینند.

درصورتی که زوجین از معرفی داور به دادگاه امتناع کنند به صورت خودکار دادگاه برای آن‌ها یک داور انتخاب می‌کند که البته در این بخش نیز در صورت خواست طرفین است و نقش داور در طلاق برای انتخاب شدنش از چند سو  قابل بررسی است.

معرفی داور برای طلاق الرامی است. این بدان معنی است که طرفین از حق خود برای پیگیری دادگاه طلاق سنتی بعداً یا تجدید نظر در تصمیم خود صرف نظر می‌کنند. شاید تنها ضعف داوری این باشد که تصمیمات داوری عموماً الزام آور هستند. البته همان طور که ذکر شد بعضی این موضوع را مزیت و حسن می دانند. نقش داور در طلاق بسیار مهم است چرا که صادر کردن رای و حکم قطعی است.

داور می تواند از نظر قانونی اطمینان حاصل کند که هر دو طرف تمام اطلاعات لازم را در طول فرآیند افشا می کنند. در طول جلساتی که خارج از دادگاه برگزار می شود، هر یک از زوجین پرونده و شواهد خود را به داور ارائه می کنند. در طول داوری، زوجین ممکن است برای ارائه مدارک اضافی، درخواست ارائه پس از دادرسی را داشته باشند. پس از آن، داور تصمیم خود را می گیرد و رای را صادر می کند.

با در نظر گرفتن ماده ۲۷ قانون حمایت خانواده جدید، در تمامی موارد درخواست طلاق، به غیر از طلاق توافقی، دادگاه می تواند افراد را به داوری ارجاع دهد.

از این رو در طلاق‌های توافقی ارجاع امر به داوری ضرورت نداشته و عملا هم صورت نمی‌پذیرد. در طلاق توافقی مراجعه به مراکز مشاوره خانواده اجباری بوده که این مسئله با موضوع داوری متفاوت خواهد بود. که موسسه داوری حقوقی دکتر بهنیایی در تمامی این زمینه ها تخصص داشته و اماده یاری رساندن به شما عزیزان می باشد.

روند نقش داور در طلاق | دکتر بهنیایی
روند نقش داور در طلاق | دکتر بهنیایی

نقش داور در طلاق بین زوجین و مشکلات برای فرزندان

در نظر گرفتن نیازهای فرزندان شما همیشه در طول فرآیند داوری در نظر گرفته می شود و برنامه های فرزندپروری به طور مشترک بین هر دو والدین ایجاد می شود. طلاق والدین می تواند پر استرس ترین دوران زندگی کودک باشد و آسیب های دائمی و اساسی بر جای بگذارد.

فرآیند داوری محیطی کم تعارض و فشار کم فراهم می کند که به هر دو طرف اجازه می دهد تا عواقب بلندمدت تصمیماتی را که بر کودکان تأثیر می گذارد به دقت در نظر بگیرند. نقش داور در طلاق بر فرزندان می تواند تسهیل کننده باشد.

هنگام انتخاب داور، برای دستیابی به حل و فصل و تصمیمات پایدار، ضروری است که فردی با درک کامل و دانش کاری از قوانین حاکم، و همچنین مسائل مربوطه و سوابق قانونی انتخاب شود. موسسه داوری حقوقی دکتر بهنیایی با بیش از 100000 پرونده موفق در زمینه حقوقی آماده خدمت رسانی به شماست.

میانجیگری و داوری در شرایطی که طرفین مایل به همکاری با یکدیگر برای رسیدن به راه حل هستند، بهترین کار را دارند. هنگامی که طلاق مورد مناقشه قرار می گیرد و هر دو طرف در مورد همه تقسیمات توافق ندارند، بهتر است به دعوا ادامه ندهید و به دادگاه مراجعه کنید. پس نقش داور در طلاق حائز اهمیت فراوانی است.

نقش داور در طلاق و قوانینی که داور باید به آن پایبند باشد:

اصل 21 قانون اساسی

دولت و به تبع آن داور و نقش داور در طلاق محوظف به رعایت اصول و چهارچوب های ذیل است:

  1. ایجاد زمینه‏‌های مساعد برای رشد شخصیت زن و احیای حقوق مادی و معنوی او.
  2. حمایت مادران، بالخصوص در دوران بارداری و حضانت فرزند، و حمایت از کودکان بی‌سرپرست.
  3. ایجاد دادگاه صالح برای حفظ کیان و بقای خانواده.
  4. ایجاد بیمه خاص بیوگان و زنان سالخورده و بی‌سرپرست.
  5. اعطای قیومت فرزندان به مادران شایسته در جهت غبطه آنها در صورت نبودن ولیّ شرعی.

ماده 1133 قانون مدنی

مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
تبصره- زن نیز می تواند با وجود شرایط مقرر در مواد (۱۱۱۹)، (۱۱۲۹) و (۱۱۳۰) این قانون، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

نقش داور در طلاق بین زوجین و مشکلات برای فرزندان | دکتر بهنیایی
نقش داور در طلاق بین زوجین و مشکلات برای فرزندان | دکتر بهنیایی

در این مقاله به نقش داور در طلاق زوجین پرداختیم و تمامی نکاتی که زوجین قبل از طلاق باید به ان توجه کنند را مورد بحث قرار دادیم . موسسه داوری حقوقی دکتر بهنیایی با بیش از 100000 پرونده موفق در این زمینه اماده یاری رساندن به شما عزیزان می باشد.

 

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *