مطالب آموزشی رایگان سرمایه گذاری در ایران

چگونه سرمایه گذاری کنیم؟

چگونه سرمایه گذاری کنیم؟

دغدغه و سوال بسیاری از افرادی که پولی در اختیار دارند این است که چگونه سرمایه گذاری کنیم تا دارایی ما به بازدهی و سود بیشتر برسد؟ در این مطلب ضمن پاسخ به این سوال، به موضوعات دیگری نیز خواهیم پرداخت که ممکن است برای شما پیش بیاید. تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

سرمایه گذاری مفاهیم متعددی در بر دارد، گاهی می تواند به معنای توسعه فردی و سرمایه گذاری روی زمان باشد تا در نهایت به یک هدف والاتر بیانجامد. اما در اینجا منظور از سرمایه گذاری بعد اقتصادی و مالی آن است. یعنی پول برای ما کار کند و در آینده دور یا نزدیک (با توجه به هدف) به ما سود برساند.به عبارت دیگر سرمایه گذاری یعنی اینکه یک نوع دارایی (معمولا پول) را در یک جای مشخص و معینی صرف کنید که انتظار سود و بازده در آینده از آن دارید.سرمایه گذاری های مالی می تواند انواع گوناگونی داشته باشد، از سرمایه گذاری روی سکه و طلا گرفته تا ارزهای دیجیتال.

نکته مهم اول شناخت انواع بازارهای مالی است. قبل از سرمایه گذاری باید با انواع بازارهایی که می توانید در آن ها سرمایه گذاری انجام دهید آشنا باشید و بدون شناخت بازار اقدام به سرمایه گذاری نکنید. این بازارها روش های پیچیده ای دارند که نیاز است تا آن ها را به خوبی یاد بگیرید.اما نکته بسیار مهم دیگر این است که بدانید هر بازار و هر روش سرمایه گذاری، دارای میزان ریسک های متفاوتی است و اشخاص بنا بر میزان تحمل ریسک و با توجه به شخصیت خود، یک یا چند روش سرمایه گذاری را انتخاب می کنند.

چرا سرمایه گذاری کنیم؟

در دنیای امروز که کشور ما درگیر تورم بی سابقه است، حفظ ارزش پول کاری بسیار سخت و بعضا ناممکن است، برای بسیاری از افراد گذران معمول زندگی و تأمین مایحتاج اولیه زندگی نیز در این شرایط بسیار دشوار شده است.بنابراین باید به دنبال این باشیم که پول خود را در جایی سرمایه گذاری کنیم تا در عین حفظ ارزش آن در شرایط تورمی، بتواند برای ما بازده و سود به همراه داشته باشد.

به عبارت ساده تر، سرمایه گذاری درست، پشتوانه مالی مناسبی برای شما در بحران های اقتصادی و نابسامانی ها است. شاید در شرایطی که اقتصاد در حال رشد است و جامعه از شرایط مناسبی برخوردار است، نیاز به سرمایه گذاری را احساس نکنید. اما همانطور که می دانید، شرایط همیشه به یک صورت باقی نخواهد ماند و بهتر است پیش بینی های مناسبی برای شرایط مختلف داشته باشید.

بنابراین اینکه چگونه سرمایه گذاری کنید و کجا سرمایه گذاری کنید، به شما در شرایط نامناسب کمک خواهد کرد تا کمترین میزان ضرر را متحمل شوید. اینکه چه میزان سرمایه گذاری می کنید مهم نیست، شما باید در جاهایی سرمایه گذاری کنید که حتی با مبالغ کم نیز از یک سود مداوم برخوردار باشید.ما در مطلب سرمایه گذاری برتر درمورد انواع روش های برتر سرمایه گذاری صحبت کردیم. برای خواندن این مطلب روی لینک کلیک کنید.

سرمایه گذاری زود بازده

سرمایه گذاری زود بازده به این معناست که دارایی شما در کمترین زمان ممکن به بازدهی و سود برسد. دلایل زیادی وجود دارد که توضیح می دهد چرا افراد قصد دارند تا پول خود را در روش های زود بازده سرمایه گذاری کنند. برخی قصد دارند آن پول نقد را برای خرید یک ماشین جدید، دریافت وام مسکن یا برنامه ریزی یک عروسی خرج کنند یا صرفاً قصد دارند یک صندوق اضطراری برای مواقع بحرانی داشته باشند.

روش های زیادی برای سرمایه گذاری های زود بازده وجود دارد که انتخاب یک یا چند تا از این روش ها نیازمند آگاهی، دانش کافی، تجربه و تخصص است.سرمایه گذاری زودبازده خواهد بود که به شیوه هوشمندانه انجام شده باشد. یعنی درجایی سرمایه گذاری کنید که ظرف مدت کوتاهی به سود برسید. سرمایه گذاری های زودبازده از جمله سرمایه گذاری کوتاه مدتی حساب می شوند که کمتر از سه سال به سود برسند.

اگرچه سرمایه ‌گذاری‌ های زودبازده کوتاه ‌مدت معمولاً با نرخ بازده کمتری نسبت به سرمایه ‌گذاری‌ های بلندمدت همراه هستند، اما می ‌توانند درآمد شما را متنوع کنند و در صورت نیاز انعطاف ‌پذیری بیشتری را ارائه دهند. سرمایه ‌گذاری‌ زودبازده به دلیل نقدشوندگی بالا، پایداری و ریسک نسبتاً کم، متمایز هستند، بنابراین می ‌توانید در مواقعی که نیاز به برداشت سریع آن ‌ها با هزینه کم (یا بدون هزینه) دارید، روی وجود پول خود حساب کنید.

به عبارت دیگر در این نوع سرمایه گذاری ها، به جای قرار دادن پول برای یک سرمایه گذاری بالقوه مخاطره آمیز بلندمدت، مطمئن خواهید شد که در زمان مورد نیاز پول نقد دارید. بنابراین، مهمترین چیزی که سرمایه گذاران باید در یک سرمایه گذاری کوتاه مدت زود بازده به دنبال آن باشند ایمنی است.

بنابراین سرمایه های زودبازده

  • میزان نقدشوندگی بالایی دارند.
  • ریسک نسبتا کمتری دارند.
  • از بازدهی کمتری برخوردارند.
  • ایمن تر هستند.

فعالیت و سرمایه گذاری در بورس، یکی از روش های متداول سرمایه گذاری است. برای خواندن نحوه سرمایه گذاری در بورس کلیک کنید.

سرمایه گذاری در بانک

بانک یکی از اولین گزینه های سرمایه گذاری است که به ذهن افراد می رسد. چرا که امنیت فیزیکی پولی که در اختیار دارید تضمین می شود. درحقیقت سپرده گذاری در بانک ها ریسک کمتری دارد اما این روش سرمایه گذاری دارای معایبی نیز هست. به عنوان مثال با توجه به تورم روزافزون کشور، سود سپرده های بانکی مبلغ ناچیزی است.

از سوی دیگر این شرایط تورمی ممکن است باعث شود ارزش پول شما نیز حفظ نشود یعنی نسبت سود و تورم به گونه ای است که قدرت خرید شما در انتها کمتر از سودی است که بانک روی سپرده به شما می دهد.بااین وجود، سرمایه گذاری در بانک برای بسیاری از افرادی که تحمل پذیرش ریسک ندارند، گزینه خوبی است. شما اگر قصد سرمایه گذار در بانک را دارید، می توانید به اشکال زیر سپرده گذاری کنید:

1: سپرده‌ های قرض ‌الحسنه

2: سپرده ‌های سرمایه ‌گذاری مدت ‌دار

1: در سپرده های قرض الحسنه که شامل سپرده های جاری و پس انداز می شود، سودی به شما تعلق نمی گیرد.

1-1: سپرده های پس انداز برای در امان بودن پول شما و با هدف تأمین افزایش سرمایه‌ گذاری به ‌جهت توسعه و رشد اقتصادی کشور است (بیشتر به جهت اجر معنوی سپرده گذاری کرده و در ازای آن از خدمات بانک استفاده می کنید).

2-1: سپرده های جاری سپرده هایی هستند که بیشتر برای صدور دسته چک استفاده می شوند.

2: حساب های سپرده کوتاه‌ مدت: پراستفاده ترین نوع سپرده گذاری در بین افراد است که کارت ‌ها و اینترنت ‌بانک‌ ها به آن متصل هستند. سپرده های کوتاه مدت شامل کوتاه مدت عادی، ویژه سه ماهه، ویژه شش ماهه با میزان سود متفاوت هستند.

3: نوع دوم سپرده گذاری در بانک، سپرده های سرمایه گذاری بلند مدت است. در این نوع سپرده گذاری سرمایه افراد برای مدت معین و بالای یک سال در بانک سرمایه گذاری شده و به آن سود تعلق می گیرد. بانک نیز از این سرمایه ها در جاهای مختلف سرمایه گذاری می کنند.

سپرده گذاری های بلند مدت نیز شامل سپرده های بلند مدت با سررسید یک سال و سپرده های بلند مدت با سررسید دوسال و نرخ های سود متفاوت می شوند.

4: حساب سپرده طرح دار: در این نوع سپرده گذاری؛ بانک ها طرح هایی را به سپرده گذاران ارائه می دهند که شرایط متفاوتی نسبت به سپرده های معمول دارد و برای هر بانک نیز متفاوت است.

سرمایه گذاری کوچک

مبالغ سرمایه گذاری برای افراد مختلف متفاوت است. از سرمایه گذاری با 10 میلیون تا سرمایه گذاری با 50 میلیون و یا سرمایه گذاری با 100 میلیون تومان و حتی مبالغ بالاتر. هرچه که مبلغ سرمایه گذاری شما بالاتر باشد، دامنه وسیع تری برای سرمایه گذاری در اختیار خواهید داشت.

اما در صورتی که سرمایه گذاری زیادی نمی توانید انجام دهید و با این سوال مواجه شدید که چگونه با پول کم سرمایه گذاری کنیم، باید گفت باتوجه به مبلغ سرمایه گذاری مورد نظر شما روش های سرمایه گذاری نیز متفاوت خواهد بود و گزینه های مختلفی را پیش روی شما قرار خواهد داد.

به طور کلی بهترین روش ها برای سرمایه گذاری با پول کم عبارتند از:

  • خرید سکه و طلا
  • فعالیت در بورس
  • فعالیت در ارزهای دیجیتال
  • خرید دلار
  • عرضه های اولیه بورس
  • صندوق های سرمایه گذاری
  • صندوق های مبتنی بر طلا

هرکدام از روش های بالا با توجه به میزان سرمایه شما، ریسک پذیری متفاوتی داشته و گزینه های مختلفی را پیش روی شما قرار می دهد.اگر به میزان 100 میلیون تومان سرمایه دراختیار دارید و قصد دارید تا با روش های سرمایه گذاری با این میزان پول آشنا شوید پیشنهاد می کنیم مطلب سرمایه گذاری با 100 میلیون را مطالعه کنید.

سخن پایانی

برای اینکه بهترین روش سرمایه گذاری را پیدا کنید، باید در درجه اول با بازارهای مالی آشنا باشید و میزان ریسک و بازده هرکدام را به خوبی درک کنید. با شناخت بازارهای مالی درباره روش‌ های مختلف سرمایه ‌گذاری در هر کدام تحقیق کنید. قدم بعدی در سرمایه گذاری این است که با توجه به شناختی که از خود دارید، میزان ریسک پذیری خود را مشخص کنید و با توجه به تحمل ریسک خودتان، روش مناسب را انتخاب کنید.

در مرحله بعد هدف خود را از سرمایه گذاری مشخص کنید. قرار است تا چه مدت به مبلغ سرمایه گذاری خود نیاز نداشته باشید؟ برنامه های بلند مدت شما چیست؟در انتها موارد زیر را در نظر داشته باشید:

  1. فرآیند سرمایه‌ گذاری نیازمند صبور بودن شماست.
  2. در درجه اول اگر بدهی دارید آن را پرداخت کنید و بعد به فکر سرمایه گذاری باشید.
  3. اگر دارایی شما بیشتر شد، به گزینه های دیگر سرمایه گذاری نیز فکر کنید.

بنیاد حقوقی جاد با بیش از دو دهه تجربه در امور مختلف حقوقی و بین المللی آماده ارائه خدمات حقوقی در حوزه های سرمایه گذاری داخلی و بین المللی است. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با شماره های بنیاد تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *