قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی چیست؟
موضوع قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی عبارت است از اقدام شریک به خرید مواد اولیه و مورد نیاز و ساخت و آماده سازی کالاها و محصولات.
قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی از جمله قراردادهای مهم و کاربردی میباشد که برای همکاری دو یا چند شخص در زمینه واردات کالا و یا صادرات کالا، تنظیم میشود. در این قرارداد که از جمله قراردادهای مشارکت مدنی به شمار میرود، معمولا یک طرف سرمایه های لازم را تامین میکند و طرف دیگر امور مربوط به واردات یا فروش را انجام میدهد.شرایط و نحوه همکاری، تقسیم سود و غیره از جمله مواردی است که درقرارداد مشارکت مدنی و فرونش کالا ذکر میشود.
در واقع قرارداد مشارکت یعنی قراردادی که به موجب آن شرکا مکلف هستند سرمایه ها و آوردههای خود را برای رسیدن به هدفی معین به کار ببرند. قراردادهای مشارکتی دارای بندها و شروط مهمی هستند که اگر به صورت صحیح در قرارداد درج نشوند منافع شرکا را به طور جدی به خطر می اندازند.قرارداد مشارکت با توجه به موضوع فعالیت طرفین منعقد میشود.
مراحل واردات کالا چیست؟
توجه داشته باشید که برای طی کردن مراحل واردات کالا باید گام به گام پیش بروید تا برای واردات کالا به ایران دچار مشکل نشوید.
1. دریافت کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی یکی از اولین مراحل واردات کالا به ایران است و باید قبل از انجام فعالیت تجاری خود کارت بازرگانی توسط بازرگان دریافت شود. صدور کارت بازرگانی توسط وزارت صمت در ایران صورت می گیرد.
انواع کارت بازرگانی عبارتند از:
الف. کارت تجاری
ب. کارت موردی
پ. کارت صنعتی
ت. کارت خدماتی
2. تعیین حوزه فعالیت
گام بعدی برای شروع فعالیت در حوزه واردات و صادرات کالا، انتخاب حوزه فعالیت است. در این بخش افراد میتوانند چند حوزه را برای شروع فعالیت خود انتخاب کنند یا تنها یک حوزه را انتخاب نمایند. امکان دارد برخی از افراد به دلیل داشتن شناخت کافی در مورد یک کشور یا افرادی در آن کشور بخواهند کالای مد نظرشان را فقط از همان کشور به ایران وارد کنند.
3. خرید کالا
در این قسمت از مراحل واردات کالا باید قیمت کالاهای ارائه شده توسط شرکتها و کیفیت آنها را به عنوان واردکننده بررسی کنید و در آخر اگر کالا کیفیت لازم و کافی را دارا بود، با تولیدکننده راجع به قیمت و تعداد کالاهای مورد نظر به توافق برسید.
4.درخواست ارسال پیش فاکتور
درخواست ارسال پیش فاکتور از جانب تولیدکننده یکی از مهمترین مراحل واردات کالا، می باشد. پیش فاکتور یک سند برای خریدار است که در آن مشخصات کالا و جزئیات قرارداد بین خریداران و فروشنده ذکر شده است و همچنین فرد واردکننده میتواند به استناد پیش فاکتور درخواست ثبت سفارش خود را انجام بدهد.
5.ثبت سفارش در سامانه وزارت صمت
واردکننده در این مرحله باید سفارش خود را در قسمت ثبت سفارش وزارت صمت ثبت کند واز این وزارتخانه برای وارد کردن کالای خود تاییدیه دریافت کند..
6.پرداخت بینالمللی
واردکننده ی کالا یا محصول باید ارز لازم و مورد نیاز برای معامله را تامین کند. همانطور که در مراحل قبلی بررسی کردیم تاجر و واردکننده میتوانند برخی از کالاهای وارداتی خود را با ارز دولتی خریداری نمایند یا از روشهای دیگری برای تامین ارز مورد نیاز خود اقدام کنند. پرداخت بینالمللی میتواند به چهار روش مختلف انجام شود.
مراحل صادرات کالا چیست؟
1.تامین زیر ساخت های صادرات
۲.اخذ مجوزهای قانونی
۳.بررسی رقبا و مهندسی محصول
۴.ثبت جهانی برند (در صورت تمایل)
۵.ارزیابی و تبلیغات در کشور هدف
۶.بررسی زیر ساخت های انتقال ارز حاصل از صادرات
۷.انجام تشریفات گمرکی
۸.تعیین استراتژی
۹.شناسایی نیاز بازار
۱۰.بررسی اینکه صادرات چه کالایی بهتر و سودآور است
۱۱.بررسی فرآیند صادرات کالا
فرآیند صادرات کالا
الف. دریافت کارت بازرگانی
ب. بازاریابی صادراتی
پ. پروفورما یا پیش فاکتور
ت.انجام امور گمرکی
ث. انتقال وجه از طریق سیستم های بانکی و اعتبارات اسنادی یا صرافی های مجاز
چه مواردی در موضوع قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی باید درج شود؟
مواردی مانند نام کالاها و محصولات و نوع آنها، میزان،کیفیت و کمیت کالاها و محصولات و سایر مشخصات آن، رعایت تمامی مراحل و ضوابط استاندارد کالا و محصولات باید درج شود. علاوه بر موارد فوق، سرمایه موضوع قرارداد به صورت نقدی نیز باید مشخص و درج شود.
چه شروطی باید در قرارداد مشارکت مدنی ذکر شود؟
1. شرکا باید شغل و فعالیت خود را در امر مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی ذکر کنند اگر خلاف امر فوق ثابت شود تخلف محسوب میشود.
2. اگرشریک متعهد شود که هر نوع کار و فعالیت لازم در اجرای قرارداد مشارکت را خودش انجام دهد و نباید بدون موافقت موسسه عملیات مزبور را به اشخاص ثالث واگذار کند.
3. اگر برای تحقق موضوع مشارکت انعقاد قرارداد دیگری لازم باشد شریک باید از قبل قرارداد مذکور را به تائید موسسه برساند.
4. دفاتر حساب ها، اسناد و مدارک مربوط به مشارکت موضوع قرارداد باید ثبت و ضبط شود تا در مواقع لزوم توسط موسسه بررسی شود.
5. شریک متعهد شود که کالاها و محصولات مورد مشارکت را تا زمان صدور و فروش بیمه کند.
6. اگر قرارداد مشارکت مدنی قبل از انقضاء مدت فسخ شود وسود آن قابل محاسبه باشد به نیبت درج شده در قرارداد مشارکت تنظیم و تقسیم صورت میگیرد .
7. میزان آوردههای هر کدام از شرکا باید با جزئیات در قرارداد نوشته شود.
8. باید زمان شروع و زمان پایان قرارداد را مشخص شود.
در قرارداد مشارکت مدنی کالاها و خدمات چه نکاتی باید درج شود؟
از جمله نکات مهمی که باید در انعقاد قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی باید رعایت شود عبارت است از:
• مشخصات طرفین
• موضوع قرارداد
• میزان سرمایه در قرارداد
• مدت اعتبار قرارداد
• بازگشت سرمایه
• نحوه صرف سرمایه
• تعهدات شریک اول
• تعهدات شریک دوم
• اسناد و مدارک قرارداد
• ضمانت اجرا
• نظارت بر قرارداد
• نحوه تقسیم سود
• فسخ قرارداد مشارکت
• اقامتگاه قانونی
• حل اختلافات
• فورس ماژور
• نسخههای قرارداد
در تمامی قراردادهای مشارکت مدنی کالاها و خدمات، دو یا چند شخص یا شرکت با یکدیگر توافق میکنند که برای انجام واردات کالا و سپس فروش آن در کشور، با یکدیگر همکاری کنند. تنظیم این قرارداد یک امری تخصصی میباشد.
اگر در هنگام انعقاد قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی، بین طرفین قرارداد اختلافی پیش آید بهتر است چه اقدامی کنند؟
گاهی اوقات در جریان قرارداد، ممکن است اختلافات زیادی با دلایل گوناگونی رخ دهد که طرفین میتوانند این اختلافات را از روش های صحیح و دوستانه و یا از طریق مراجعه به مراجع قضایی عمومی و خصوصی حل نمایند. طرفین قرارداد مشارکت مدنی واردات و فروش کالا میتوانند در هنگام تنظیم قرارداد، شخصی را بهعنوان داور تعیین کنند تا در فرایند قرارداد اگر با اختلافی مواجه شدند، به داور رجوع کنند تا داور اختلاف را حلوفصل کند. باید توجه کرد که اگر طرفین قرارداد در هنگام تنظیم قرارداد، داوری را به عنوان روش حل و فصل اختلافات تعیین کرده باشند، باید حتماً اقدام به تعیین داور مرضیالطرفین کنند و این اشخاص حتماً باید به داوری برای رفع مشکل رجوع کنند.اگر اشخاص بدون داشتن قرارداد و عدم تعیین طرق حل اختلاف اقدام به همکاری و خرید و فروش کالا نمایند در این صورت طرح شکایت نسبت به طرف مقابل، مشکل ساز می باشد.
در صورت اختلاف در زمینه قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادراتی چکار باید کرد؟
1.مراجعه به دادگاه: یعنی اگر اختلافی بین شرکا رخ دهد باید به دادگاه بروند.
2.داوری: یعنی در صورت اختلاف به داور مراجعه کنند. از مزایای داوری هزینه کمترو سرعت بیشتر در حل اختلاف است.
بهترین موسسه جهت انعقاد قرارداد مشارکت مدنی کالاها و محصولات صادرراتی چیست؟
اگر تمایل دارید که یک قرارداد مشارکت مدنی در زمینه کالاها و محصولات صادراتی منعقد کنید به شما پیشنهاد میکنیم که پیش از هر اقدامی با یک مشاور حقوقی و حرفه ای در این زمینه صحبت کرده و سپس تصمیم گیری کنید. شما میتوانید با استفاده شماره تماس استفاده شماره تماس های 02172418818- 02172418212- 02172418414 یا پرکردن فرم مشاوره رایگان با ما ارتباط گرفته و از شرایط قانونی این قرارداد اطلاعات لازم را کسب کنید. علاوه بر این میتوانید با استفاده از خدمات تنظیم قرارداد ، تهیه این قرارداد را به تیم حقوقی ما بسپارید.