“تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟”
“تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” پاسخ بسیار روشن است، این شرطهای داوری هستند که سمت و جهت یک منازعه را نشان میدهند و میگویند که یک منازعه از چه طرقی باید حل و فصل شوند و نتیجه آن چگونه باید اجرا گردد. شرطهای داوری هستند که یک منازعه را از پیچیدگی و درهم تنیدگی میرهانند و راه حل مشکلات را پیدا میکنند. در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در رابطه با داوری و تاثیر شرطهای داوری بر پیشبرد یک دعوی میتوانید از مشاوران و وکلای متخصص در زمینه داوری حقوقی، موسسه حقوقی بینالمللی جاد راهنمایی بخواهید و یا در دورههای آموزش داوری که از طریق همین موسسه برگزار میشود، شرکت نمایید.
نقش موسسات داوری حقوقی و “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟”
شرطهای داوری نقش مهمی در عقد قراردادهای تجاری برای جلوگیری از بروز اختلافات دارند، زیرا که تجار تمایل دارند که اختلافاتشان به شیوهای به غیر از دادگاه حل شود تا از قیل و قالهای دادگاهی بپرهیزند و اسرار خویش را حفظ نمایند. همچنین سرمایهگذاران در مشاغل پرخطر نیز اغلب از بند شرطهای داوری برای جلوگیری از بروز مجادلههای حقوقی طولانی و پرهزینه استفاده میکند. از سوی دیگری تجاری که روابط برون مرزی دارند نیز از این امر مستثنی نیستند و از سازوکار بند شرطهای داوری برای حل و فصل منازعات بینالمللی خود بهره میبرند. به زبان ساده در قلب همه قراردادهای تجاری شرطهای داوری نهفته است که کلیه شرایط حاکم بر یک قرارداد را تحت سیطره خویش در میآورد و نقش بازدارنده و بسزایی را در پیشگیری و یا حل و فصل منازعات پیشآمده ناشی از یک قرارداد بازی میکنند و این داوری است که با سازوکار شرطهای داوری، کلید حل و فصل این اختلافات را در دست دارد. نقش موسسات داوری حقوقی و “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” موسسات داوری با استفاده از بند شرطهای داوری موجود در قراردادها و با استناد به آییننامههای دادرسی کل، اهرم سودمندی برای خاتمه دادن به منازعات طرفین در خارج از دادگاه و بازگرداندن نظم به کسبوکارها و برقراری صلح میان طرفین منازعه هستند.
روش کار داوری و تاثیر شرطهای داوری در قراردادها
قرارداد، قانون تعهدات است که دو طرف را به اراده خویش با یکدیگر متحد میکند. به بند شرطهای داوری موجود در قراردادها که طرفین را متعهد به انجام یک سری بایدها و نبایدها میکند، شرط داوری (قانون تعهدات) توافقنامه میگویند و قراردادهای داوری را قراردادهای حقوق ماهوی مینامند. روش کار داوری حل اختلافات خصوصی برای پایان دادن به یک و یا چندین کشمکش ایجاد شده است که توسط یک شخص سوم بیطرف که داور نامیده میشود و یا تعدادی از داوران بیطرف است. از شاخصههای اثرگذار در فرآیند داوری، تاثیر شرطهای داوری در قراردادهای داوری است. قدرت و اختیاری که داوری برای فیصله دادن به دعوا دارد از یک سو و شرطهای داوری از سوی دیگر، کلاف درهم پیچیده اختلافات را از هم گشوده و به دعوا پایان میدهند و به حکم مصالحه حاصل از داوری وجهه قانونی میبخشند. روش کار داوری و “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” مشاغلی که تعاملات گستردهای دارند و با مشتریانی با حجم بالا و عملیات فروش در مقیاس بزرگ سر و کار دارند و بهطور مداوم با اختلافات حقوقی دست و پنجه نرم میکنند و بخش زیادی از زمانشان صرف توافقات با مشتریان و بستن قراردادهای تجاری است و به طور مداوم با یک جریان متناوب اختلافات در جریان و یا احتمالی روبرو هستند، وجود بند شرطهای داوری یک عامل نگاهدارنده و بسیار تاثیرگذار بشمار میآید.
توافق بر داوری و “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟”
شناخت ارزش بند شرطهای داوری و گنجاندن یک شرط داوری موثر در یک قرارداد تجاری میتواند یک استراتژی برای متوقف کردن یک منازعه پیچیده و پرچالش باشد و فرصت حفظ، کنترل و تسلط بر یک مجادله پرتنش مخرب را که کسب و کارها به طور مداوم با آن سر و کار دارند را ایجاد نماید. توافق در داوری و “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” توافق برای داوری در قراردادهایی که معمولا بین عموم افراد و شرکتها و مشاغل مختلف، هر روزه در حال بسته شدن است، شکل میگیرد و در واقع، از آن بعنوان شرط داوری یاد میشود. شاید در زندگی روزانه خود با دهها مدل از این قراردادها روبروی شوید و به آسانی زیر همه آنها را بدون اینکه بدانید دارید زیر یک شرط داوری احتمالی را امضاء میکنید، تایید نمایید. توافق یکی از ارکان داوری است. یعنی شما میخواهید هر اختلافی را که در آینده بین شما و طرف مقابلتان رخ میدهد، از طریق داوری و بدون مراجعه به دادگاه به سرانجام برسانید. شرطهای داوری در قراردادهای داوری بخش مهمی از فرایند داوری حقوقی هستند که روشهای حل و فصل منازعات را از طریق داوری نشان میدهند و ابزارهای ارزشمندی برای آسانسازی منازعات مشتریان و صرفهجویی در زمان و تلاش برای کم کردن میزان اختلافات در جامعه و بالا بردن سطح امنیت در یک اجتماع هستند. از سویی نمیتوان اهمیت بند شرطهای داوری را که ممکن است جلوی یک دعوای تمام عیار را بگیرد، نادیده گرفت. تصور کنید، از جانب یک کارخانه تولیدی بسیار بزرگ یک منازعه حقوقی دستهجمعی که شامل تعداد زیادی از شاکیان است، بروز کند که شامل بند شرطهای داوری نشود، چه اتفاقی ممکن است بیافتد؟ بند شرطهای داوری چون یک اهرم بازدارنده میتوانند با رایزنیها و رسیدن به توافق، منازعات بزرگ را با سازوکارهایی که در بند شرطهای داوری آمده منجر به توافق و سازش نمایند. در عین حال میتوانند حقوق کارمندان و کارگران طرف منازعه را نیز محقق کنند. شرطهای داوری و یا همان بایدها و نبایدهایی که هنگام گنجاندن بند شرطهای داوری در قرارداد گنجانده میشوند و اشخاص حقیقی و حقوقی آن را امضاء میکنند و مستلزم بررسی دقیق طرفین موافق هستند، از تشدید درگیری فیمابین طرفین منازعه جلوگیری میکنند و موجب حل و فصل مدبرانه دعوا بر پایه و اساس مصالحه میگردند. تنظیم یک توافقنامه داوری و توافق بر یک داوری موثر، باید منصفانه بوده و با احترام به حقوق مصرفکنندگان و کارگران تنظیم گردد و در عین حال از منافع کسبوکارها نیز محافظت کرده از سوءاستفاده و مناقشات نیز جلوگیری نماید. بندهای شرطداوری در یک قرارداد باید به گونهای نوشته شوند که فرآیند حل و فصل منصفانه منازعات را تضمین نمایند.
داوری حقوقی بینالمللی و”تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟”
در واقع به نوعی داوری حقوقی بینالمللی دور از مرزهای حوزههای قضایی محلی، قوانین، فرهنگها میباشد و با ادغام شدن و درهم تنیدگیهای فرامرزی روبهرو هستند. به همین سبب زمانی که کسب و کارها فرامرزی میشوند و کشورهای همسایه و قارهها را میپیمانند، ممکن است اختلافات نظرهایی بینشان بوجود بیایید که باید از طریقی غیر از طرق محلی حل و فصل شود که تحت عنوان داوری بینالمللی که به عنوان یک اهرم قانونی عمل میکند و رویهای بیطرفانه را بازی میکند، برای حل و فصل منازعات برون مرزی استفاده میشود. و به طور معمول، خاتمه بخشیدن به اختلافات در داوری حقوق بین المللی که در تجارتهای بینالمللی و سرمایهگذاریهای خارجی، در طیف گستردهای وجود دارند بر اساس توافقات بین طرفین و بایدها و نبایدهای موجود در بند شرطهای داوری آغاز میشود. و رسیدگی به آرای آن توسط معاهدات چند جانبه بین المللی اداره میشوند که رای صادره از آنها در سراسر جهان قابل اجرا است. آثار داوری حقوقی بینالمللی و”تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” از آثار داوری داوران بینالمللی موفق و استفاده از بند شرطهای تاثیرگذار در داوری این است که سالانه هزینههای قابل توجهی را مطالبه و وصول میکنند که هرگز در دادگاهها چنین امکانی وجود ندارد و منازعاتی را به سرانجام میرسانند که با وجود درهم تنیدگیها و پیچیدگیها شاید ماهها و سالها در دادگاهها بینالمللی همچنان غیرقابل حل و مسکوت باقی مانده باشند و گاها منجر به مصالحه و به جریان افتادن چرخ تجارتهای جهانی در مقیاس وسیع میشود.
دامنه اختیار داوری چه اندازه در “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟”
مقاله بالا به خوبی پاسخ به این سوالات را که “تاثیر شرطهای داوری در قراردادها: آیا مهم هستند؟” و گستره و دامنه اختیارات داوری چه اندازه در شرطهای داوری تاثیرگذارند؟ به خوبی روشن میکند. همانطور که یک دادگاه صلاحیت خود را نسبت به اجرای مقررات و قوانین با رضایت مراجعین خود کسب میکند، یک موسسه داوری معتبر نیز صلاحیت خود را از توافقاتی که میان طرفین یک منازعه صورت میگیرد، کسب مینماید. محدوده و دامنه یک داوری که موسسات داوری عهدهدار آن هستند، بسیار گسترده است و بسیاری از محدودههایی که دادگاهها بدان دسترسی ندارند، برای داوری قابل دسترسی و امکانپذیر میباشد و این دامنه و محدودهها هستند که رایهای یک داوری اثربخش را رقم میزنند. موسسه داوری حقوقی بینالمللی جاد با ایجاد بستری برای آگاهی هر چه بیشتر مشتریان از روند داوری در بخشهای تخصصی کسبوکارها و مشاغل، دورههای آموزشی برگزار میکند، تا مشتریان را با حقوق داوری در حیطه تخصصشان آشنا کند.