تنصیف اموال بین زن و شوهر
همانطور که از نامش پیداست تنصیف، تقیسم اموال بین زن و شوهر به طور مساوی است. تنصیف اموال بین زن و شوهر یکی از شرطهای ازدواج است که در سند ازدواج بعنوان یکی از شرطهای ازدواج تعیین شده است. و طبق آن هر دارایی که مرد در زمان ازدواج کسب میکند، بین ایشان تقسیم میشود. زوجین در صورت توافق طرفین میتوانند اختلافات حاصله از تقسیم اموال خویش را در داوری حقوقی حل و فصل نمایند. اطلاعات بیشتر در زمینه قوانین حاکم بر تنصیف اموال بین زن و شوهر در وبسایت رسمی موسسه داوری حقوقی جاد قابل مشاهده است.
قوانین تنصیف (تقسیم) اموال بین زن و شوهر در ایران
در قانون مدنی ایران زن این اجازه را دارد که با اموال و دارایی شخصی خود هر کار قانونی که میخواهد انجام دهد و ازدواج باعث نمیشود که همسرش در اموال او حق دخل و تصرف داشته باشد مگر به خواست زن. در یکی از بندهای شرط عقد ازدواج قانون تنصیف اموال بین زن و شوهر وجود دارد، یعنی هر دارایی که مرد بعد از ازدواج کسب نماید بین او و همسرش بطور مساوی تقسیم میشود. برای مشاوره داوری حقوقی در باب تنصیف اموال بین زن و شوهر در موسسه داوری حقوقی جاد به سایت رسمی موسسه مراجعه نمایید.
قوانین حاکم بر تنصیف اموال بین زن و شوهر
- در صورتی که مرد درخواست طلاق بدهد و دادگاه حکم به تنصیف اموال بدهد و مرد طلاق را ثبت قانونی نکند، همسر نمیتواند آن مال را بگیرد، زیرا گرفتن مال تنها با رای طلاق دادگاه صورت نمیگیرد بلکه رای طلاق باید توسط مرد ثبت قانونی شود.
- زمانی که طلاق با درخواست وکیل زن صورت بگیرد نیز طبق شروط خاصی میتواند از قانون تنصیف اموال بین زن و شوهر استفاده کند. (زیرا در بند شرط عقد آمده که اگر زن اقدام به طلاق نکند و از وظایف همسری خویش سرباز نزند و… تنصیف اموال بین زن و شوهر شامل حال زن میشود.
- اگر زوجین شرط تنصیف اموال بین زن و شوهر را در عقدنامه ازدواج امضاء کنند و آن درخواست در دفتر اسناد رسمی ثبت قانونی شده و به رسمیت شناخته شود، از نظر قانونی قابل اجرا میباشد. (البته حداکثر انتقال دارایی طبق این قانون تا میزان یک دوم یا نصف دارایی مرد است.) برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تنصیف اموال بین زن و شوهر در موسسه داوری حقوقی جاد با مشاوران داوری حقوقی موسسه جاد تماس بگیرید.
- تنصیف اموال بین زن و شوهر پس از طلاق و ثبت رسمی آن صورت میپذیرد.
- این قانون زمانی انجام پذیر است که مرد اموالی برای تقسیم بعد از طلاق داشته باشد.
شرط اختیاری در عقد: تنصیف اموال بین زن و شوهر
یکی از شروط اختیاری در عقدنامه ازدواج، تنصیف اموال بین زن و شوهر بعد از عقد و شروع زندگی زناشوئی میباشد که در بسیاری از کشورهای جهان نیز قابل اجرا است، طبق قوانین ایران زمانی که ازدواج توسط مرد خاتمه داده شود و نیمی از اموال مرد باید به زن منتقل شود. (مهم نیست که زن تمکن مالی داشته باشد یا نه.) البته ممکن است طبق توافقات داوری که فیمابین زوجین صورت میگیرد، شکل تقسیم اموال به درخواست زوجین متفاوت باشد. همچنین در قوانین ایران درصورتی این حقوق شامل زن میشود که درخواست طلاق توسط زن مطرح نشده باشد. (مگر در شرایط خاص) البته این قانون شامل اموال زنان نمیشود. زنان هر اموال مستقلی که در دوران زناشوئی کسب نمایند متعلق به خودشان است و به همسرشان تعلق نمیگیرد. برای ثبت درخواست داوری “تنصیف اموال بین زن و شوهر” در موسسه حقوقی جاد به وبسایت رسمی موسسه داوری جاد مراجعه کنید.
در چه صورتی تنصیف اموال بین زن و شوهر اجرایی میشود
زمانی شرط تنصیف اموال بین زن و شوهر اجرایی می شود که زوجین طلاق بگیرند و آن طلاق توسط مرد در دفتر اسناد رسمی ثبت شود. در غیر این صورت تنصیف اموال بین زن و شوهر قابل اجرا نیست و مرد هیچ اجباری برای تقسیم اموالش با همسر خود ندارد و این شرط در صورت طلاق توافقی و طلاق از سوی زن به زن تعلق نمیگیرد. از مواردی که تنصیف بین زن و شوهر اجرایی میشود.
- طلاق صورت گرفته باشد.
- طلاق توسط مرد ثبت قانونی شده باشد.
- جدایی توافقی و یا از سوی زن نباشد.
- زن دچار سوء رفتار در دوران زناشوئی نباشد و از وظایف زناشوئی تخلف نکرده باشد.
شرط تنصیف اموال بین زن و شوهر
- شرط تنصیف نصف اموال یا یک دوم مال میباشد که در پایینترین حد دارای مرد در نظر گرفته میشود و میزان آن بسته به نظر دادگاه است.
- دارایی باید بعد از زندگی زناشوئی کسب شده باشد و اموال مرد پیش از ازدواج شامل این دارایی نمیشود.
- منظور از دارایی، اموالی است که مرد در زمان طلاق دارد و اسناد قانونی آن در دسترس میباشد. داوران حقوقی در موسسه داوری جاد پاسخگوی سوالات مشتریان عزیز هستند.
داوری حقوقی و تنصیف اموال بین زن و شوهر
داوری حقوقی یک نوع روش سازشکارانه برای حل و فصل منازعات فیمابین است که طرفین با رضایت بدان تن میدهند. داوری حقوقی نقش بسیار مهمی در طلاق دارد زیرا منجر به حل و فصل اختلافات از روشهای سازشکارانه میزند و زوجین در این روش آسیب کمتری میبینند و میتوانند اختلافات مالی حاصل از طلاق نظیر، نفقه، مهریه و تنصیف اموال بین زن و شوهر را از طریق مصالحه خاتمه دهند. موسسه داوری حقوقی جاد با سابقه درخشان در حل و فصل پرونده داوری طلاق مفتخر است که پروندههای داوری عزیزان را در کوتاهترین زمان ممکن حل و فصل نماید.
تفاوت بین اجرتالمثل و تنصیف اموال بین زن و شوهر
اجرتالمثل دستمزد کارهایی است که زن در خانه شوهر انجام داده که جزو وظایف شرعی زن نبوده است و شوهر موظف است دستمزد زن را برای آن کارها پرداخت کند و زن میتواند با مراجعه به داوری و یا دادگاه و محاسبه اجرتالمثل دستمزد خود را مطالبه نماید و نیازی به جدایی زوجین نیست ولی در تنصیف اموال بین زن و شوهر طلاق باید صورت گرفته باشد و ثبت قانونی انجام شده باشد تا زوجه بتواند اقدام به مطالبه تنصیف اموال نماید. اجرتالمثل نیز بعد از طلاق قابل مطالبه میباشد و زوجه میتواند از طریق داوری و توافقات حاصله فیمابین اقدام به وصول اجرتالمثل نماید. (طبق قانون مدنی اجرتالمثل تعیین و مشخص شده است.) اگر زنی در زمان ثبت طلاق بدون دریافت اجرتالمثل رضایت داده است میتواند بعد از طلاق برای آن اقدام نماید همینطور زن میتوان تنصیف اموال بین زن و شوهر را نیز بعد از ثبت طلاق توسط مرد در دفتر اسناد رسمی درخواست دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با داوری حقوق خانواده در موسسه داوری حقوقی جاد به وب سایت رسمی موسسه داوری حقوقی جاد مراجعه نمایید.
تاثیر داوری حقوقی بر آثار طلاق
روند ثبت درخواست طلاق مملو از چالش ها و موانع احساسی میان زوجین و فرزندان است و برای کسانی که با پروسه طلاق روبرو هستند، ممکن است احساس عدم اطمینان زیادی حاصل کند. داوری فرآیندی است که برای حل و فصل اختلافات بین زوجین طلاق استفاده میشود و برای زوجینی مناسب است که دچار سردرگمی در حل و فصل منازعاتشان شدهاند. داوری نوعی محاکمه طلاق است که در مقایسه با فرآیند طلاق سنتی، مزایای بسیاری دارد. داوری منجر به حفظ حریم خصوصی بیشتر برای زوجین درگیر میشود. همچنین داوری برای فرزندان استرس کمتری دارد، زیرا مشاجرات و اتهامات در یک حریم خصوصی انجام میپذیرد و در صورت توافق طرفین سریعتر از یک طلاق سنتی انجام میپذیرد. همچنین داوری حقوقی مسائل مالی فیمابین زوجین را نیز به شکلی دوستانهتر از دادگاه حل و فصل مینماید. گاهی مسائل مالی چون تنصیف اموال بین زن و شوهر، مهریه، نفقه و نحوه حضانت میتواند برای فرزندان و اطرافیان زوجین، بسیار آزاردهنده باشد، به همین دلیل حل و فصل مصالحهآمیز بین زوجین میتواند اندکی از تنشهای عاطفی جلوگیری کند و طلاق را به شکل سازشجویانهتری خاتمه دهد. در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر در زمینه تاثیرات داوری حقوقی بر آثار طلاق با کارشناسان حقوقی موسسه داوری جاد تماس بگیرید.
داوری در طلاق و آثار مالی حاصل از آن
طلاق آثار زیانبار عاطفی زیادی را بر روابط و مناسبات زوجین ایجاد میکند. از سوی دیگر، میتواند آثار مالی مخربی نیز بر اقتصاد مالی هر یک از زوجین داشته باشد به طور مثال تنصیف اموال بین زن و مرد میتواند، برنامههای مالی و اقتصادی مردان را دگرگون نماید و یا ضربههای مالی سنگینی بر تجارت ایشان وارد کند و یا در صورت عدم دریافت از سوی زن میتواند اقتصاد و امنیت مالی زن را به خطر بیاندازد، به همین دلیل زوجین میتوانند برای حل و فصل اختلافات مالی و انجام کارهای حقوقی- مالی از طریق داوری حقوقی اقدام نمایند تا با کمک شرطهای داوری با مصالحه به اختلافات حقوقی خویش فیصله دهند و به یک نتیجه مطلوب نظر دو طرف با کمک رای داوری برسند. برای ارجاع پرونده داوری در طلاق با موسسه داوری حقوقی جاد در تماس باشید.