حقوقی

بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی

بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی | موسسه حقوقی جاد

بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی

برای ثبت موسسه حقوقی نیاز دارید تا در ابتدا با کارکرد موسسه حقوقی و خدماتی که ارائه می دهد آشنا باشید. موسسه حقوقی یک نهاد حقوقی غیرتجاری است که تخصص در زمینه امور حقوقی دارد و خدمات متعددی را به مشتریان خود ارائه می ‌دهد.

این موسسات توسط وکلا، مشاوران حقوقی و سایر کارشناسان حقوقی تشکیل شده و به ارائه خدمات حقوقی به مردم و سازمان‌ ها می‌ پردازند. برخی از مهم ترین خدماتی که یک موسسه حقوقی معتبر مانند موسسه بین المللی حقوقی و داوری دکتر بهنیایی ارائه می ‌دهد عبارتند از:

مشاوره حقوقی: ارائه مشاوره ‌های حقوقی به افراد و شرکت ‌ها در زمینه قوانین و مقررات حقوقی، حقوق مالکیتی، قراردادها و سایر امور حقوقی.

نمایندگی حقوقی: نمایندگی در دعاوی حقوقی، دفاع در دادگاه ‌ها، تدوین اسناد حقوقی و نمایندگی در مذاکرات و توافقات حقوقی.

تدوین قراردادها: تدوین و تنظیم قراردادهای حقوقی از جمله قراردادهای اجاره، فروش، همکاری، اشتغال و …

حل اختلاف: ارائه خدمات در راستای حل و فصل اختلافات حقوقی و قضایی از جمله مذاکره، داوری و دادگاهی.

مدیریت موارد کیفری: نمایندگی در پرونده‌ های کیفری و دفاع از متهمان در دادگاه ‌های کیفری.

پژوهش ‌های حقوقی: ارائه خدمات در زمینه تحقیقات و پژوهش‌ های حقوقی برای شناسایی خلأها و پیچیدگی‌ های حقوقی.

انواع موسسات حقوقی

برای شروع فرآیند ثبت موسسه حقوقی و داوری، نخستین گام آشنایی با انواع موسسه‌ های حقوقی است. به طور کلی، موسسه‌ های حقوقی و داوری را می ‌توان به دو دسته تقسیم کرد:

موسسه غیرانتفاعی:

هدف اصلی از تأسیس موسسه حقوقی از نوع غیر انتفاعی، اقدامات بشردوستانه و ارائه خدمات و کمک های انسانی است. این خدمات ممکن است شامل فعالیت‌ های خیریه، کمک‌ های قرض‌ الحسنه، ایجاد انجمن ‌های علمی، برگزاری گردهمایی ‌ها و سمینارها و موارد مشابه باشد. موسسه غیرانتفاعی بیشتر به منافع عمومی و فرهنگی جامعه توجه دارد و منافع شخصی و گروهی در آن مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

موسسه غیرتجاری:

هدف از تشکیل موسسه حقوقی غیرتجاری، ارائه خدمات آموزشی و به دست آوردن منافع مرتبط با این خدمات است. به عنوان مثال، آموزشگاه ‌ها، موسسات فنی و غیره به منظور ارائه خدمات و کسب منافع ایجاد می‌ شوند. اما باید توجه داشت که هدف اصلی موسسات حقوقی غیرتجاری، فعالیت ‌های بازرگانی و خرید و فروش کالا نیست، و بسیاری از این موسسات برای فعالیت‌ های خود به مجوزهای خاصی نیاز دارند.

ثبت موسسه حقوقی

فعالیت در عرصه حقوقی و تأسیس یک موسسه حقوقی به مراتب زمان‌ بر و مستلزم دقت و دانش است. بنابراین، با تغییرات در بخشنامه جدید ثبت موسسه حقوقی، تشکیل یک موسسه حقوقی نیازمند توجه به موارد زیر است:

حداقل سرمایه اولیه: یک میلیون ریال

حداقل تعداد موسسان: ۲ نفر

انتخاب موضوع فعالیت و نام موسسه

دریافت مجوزهای لازم از مراجع ذی ‌صلاح

تهیه اساسنامه با اطلاعات دقیق و کامل

برای ثبت موسسه حقوقی، شرایطی همچون دریافت پروانه وکالت، سابقه کیفری نداشتن و تمدید مرتب پروانه وکالت الزامی است. همچنین، مسئولیت‌ های مربوط به شهر محل تاسیس و صدور پروانه وکالت را باید رعایت کرد.

با توجه به این تغییرات، تشکیل موسسه حقوقی بدون داشتن پروانه وکالت امکان ‌پذیر نیست. بنابراین، در صورتی که می‌ خواهید به عرصه حقوقی وارد شوید، لطفاً به شرایط و مقررات جدید توجه کنید.

مدارک لازم برای ثبت موسسه حقوقی

برای ثبت موسسه حقوقی براساس بخشنامه جدید این مدارک را همراه داشته باشید:

۱. دو نسخه از اساسنامه شرکت

۲. دو نسخه از شرکتنامه

۳. دو نسخه از صورتجلسه، به همراه ضمیمه ‌ای که شامل قرارنامه است.

۴. اصل مدارک هویتی شامل کارت ملی و شناسنامه و همچنین تهیه یک کپی از آنها

۵. گواهی عدم سوءپیشینه

۶. اصل وکالتنامه

۷. گواهی پرداخت هزینه ‌های مربوط

۸. اصل قیم‌نامه

مراحل ثبت موسسه حقوقی

در ابتدا، برای شروع مراحل ثبت موسسه حقوقی، به سامانه اینترنتی ثبت شرکت‌ ها مراجعه کنید. در این سایت باید به دنبال بخشی به نام تاسیس شخصیت حقوقی باشید، روی این بخش کلیک کرده، سپس گزینه پذیرش درخواست را انتخاب کنید.

در مرحله بعد، نوع شخصیت حقوقی را انتخاب کنید که برای ثبت موسسه حقوقی باید “موسسه غیرتجاری” را انتخاب کنید. در این مرحله، اطلاعات مربوط به موسسه حقوقی را در فیلدهای خواسته شده وارد کنید، مطابق با اطلاعات هویتی موسسه.

مرحله بعدی مربوط به اطلاعات متقاضی ثبت موسسه است، اطلاعات هویتی و شماره همراه خود را در این مرحله وارد کنید.

سپس نام ‌های انتخابی خود را به ترتیب اولویت وارد کنید. قبل از وارد کردن آنها، بهتر است از نام‌ های مورد نظر خود استعلام بگیرید تا تکراری نباشند.

در مرحله بعدی، موضوع فعالیت موسسه و زیر گروه آن را مشخص کنید.

سپس سرمایه اولیه و نوع آن را وارد کنید، اطلاعات شرکا و مدیران را بر اساس اطلاعات سامانه ثبت احوال وارد کنید.

در آخرین مرحله، نام روزنامه کثیرالانتشار و اساسنامه شرکت را وارد کرده و اطلاعات را به سامانه ارسال کنید. در انتهای مراحل یک بارکد پستی در اختیار شما قرار می‌ گیرد.

نکاتی درخصوص انتخاب نام برای ثبت موسسه حقوقی

در زمان تشکیل یک موسسه حقوقی، انتخاب نام بسیار حیاتی است، زیرا نام انتخابی به عنوان هویت و معرف موسسه در جامعه در نظر گرفته می ‌شود. بنابراین، باید در انتخاب نام موسسه حقوقی به نکات زیر توجه ویژه داشت:

استفاده از عبارت “موسسه” پیش از نام اصلی: استفاده از این عبارت نشان دهنده نوع و وضعیت حقوقی موسسه است و باید قبل از نام اصلی موسسه ذکر شود.

استعلام از قبل انتخاب نام: قبل از انتخاب نام مورد نظر، حتماً باید از طریق سامانه ثبت شرکت‌ها استعلام گرفته شود تا مطمئن شوید که نام انتخابی قبلاً ثبت نشده است.

معنایی بودن نام: نام انتخابی باید معنایی داشته و با موضوع فعالیت موسسه همخوانی داشته باشد تا به راحتی مورد توجه و قبول جامعه قرار گیرد.

تشکیل شدن از حداقل ۳ سیلاب: نام موسسه باید حداقل از ۳ سیلاب تشکیل شده باشد تا به طور آماده‌ تر قابل استفاده باشد و قابلیت به خاطر سپردن آن برای مردم را داشته باشد.

استفاده از نام ‌های فارسی: تنها نام‌ های فارسی قابل قبول هستند و استفاده از نام ‌های لاتین در این مورد مجاز نیست.

انتخاب نام‌ های منحصر به فرد: بهتر است به دنبال نام‌ های خاص و منحصر به فرد بگردید تا موسسه شما در جامعه بهتر معرفی شود.

عدم منافات با فرهنگ و قوانین کشور: نام انتخابی نباید با فرهنگ اسلامی و قوانین کشور منافات داشته باشد و باید با اصول اخلاقی و حقوقی جامعه همخوانی داشته باشد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *