تبدیل دانش حقوقی به کارآفرینی و مهارتهای کاربردی
یکی از مشکلات اساسی که نظام آموزشی کشور ما و فارغ التحصیلانش با آن رو به رو هستند مشکل کاربردینبودن دانش کسب شده در دوران تحصیل است. دانش صِرف و غیر قابل بهرهبرداری در بازار کسبوکار باعث شده است تا بخش عمدهای از آموزشهایی که در دورۀ تحصیل در دانشگاه به محصلین دادهمیشود بیفایده باشد. این معضل باعث شدهاست قشر گستردهای از جویندگان کار از مدرک و دانش آکادمیک خود استفادهای نکنند و از مهارتهای دیگری در بازار کار بهره ببرند. گویا شکاف عمیقی بین خواستههای بازار کار و تواناییهای فارغالتحصیلان دانشگاه وجود دارد.
تنها راه حل معضل فوقالذکر، کاربردیتر کردن دروس تحصیلی در دانشگاه و تغییر رویۀ آموزش است. نظام کهنۀ آموزشی مبتنی بر سیستم متکلم وحده و یکطرفۀ استاد و دانشجو نمیتواند دانشجو را برای بازار کار آماده کند. در این سیستم، تنها به دانشجو انبوهی از مطالب علمی محض و پایهای آموزش داده میشود و هیچ تأکیدی بر مهارتآموزی و تقویت تواناییهای او نمیشود.
کسب مهارتهای مدیریتی، توانایی در راه اندازی کسب و کار، برنامهریزی برای سازمآنها، توسعۀ مهارتهای فردی از جمله مذاکره، خلاقیت و نوآوری، ارتباطات فردی و اجتماعی و … به مراتب از کسب مدرک، ارزشمندتر و مهمتر است.
هدف اصلی دورههای MBA و DBA حقوقی و داوری، افزایش مهارت دانشپذیران است. سالها است که اساتید در مدارس و دانشگاههای ایران به صورت متکلم وحده به ارائه دروس می پردازند و دانشجو در فرآیند آموزش فقط شنوندهاست و تعاملی با درس و استاد ندارد. با این روش، مهارت دانشجو افزایش نمییابد و او تنها بهصورت نظری بر علوم تسلط مییابد و نمیتواند از آنها بهصورت عملی استفادهکند. روش آموزش در دورههای فوقالذکر متفاوتاست و بهعلت اینکه باید به مهارتهای دانشجو پرداخته شود از شیوۀ آموزش تعاملی و پروژهمحور استفاده میشود. در این روش از آموزش، ضمن پرهیز از نمرهگرایی، دانشجو با انجامدادن تمرینهای متعدد و پروژههای دروس بهصورت عملی، با درس و مفاهیم درگیر میشود.
برگزاری کارگاههای آموزشی، جلسات همفکری و نقشآفرینی (که در آنها دانشجو بهصورت عملی باید یک نقش را در فضای کسب و کار ایفا کند و مهارتهای خود را به بوته آزمایش بگذارد) در این مدل از آموزش اهمیت فراوانی دارد. هم فکری و کارِ گروهی با دیگر دانشجویان نقش مهمی در افزایش مهارتهایی از جمله کار گروهی و مهارتهای کلامی دانشجو ایفا میکند .بدینترتیب حضور در کارگاههای آموزشی علاوهبر تعمیق آموختههای دانشجو، او را برای حضور در فضای کسب و کار آماده میکند.
نخستین دورۀ معادل کارشناسی ارشد «مدیریت حقوقی و داوری تجاری بینالمللی و داخلی»
MBA مخفف اصطلاح Master of Business Administration است که معادل فارسی آن «دورۀ پیشرفتۀ مدیریت کسب و کار» است. نگاه MBA حقوقی و داوری به مسائل حوزۀ حقوقی بیش از آنکه پژوهشی و تحقیقاتی باشد، کاربردی و عملی است. به بیان دیگر هدف اصلی MBA تبدیل دانش صِرف حقوقی و مدیریتی به مهارت کاربردی و اجرایی مدیریت حقوقی است. در طی دورههای تحصیل امبیای، دانشپذیران با استفاده از دانش کاربردی و حرفهای حقوق و مدیریت، درصدد حل مسائل و بهبود شرایط کسب و کار خود و دیگران و برطرف کردن چالشهای واقعی و ارایۀ مشاورههای سطح بالا و کارشناسانه در حوزههای تخصصی حقوقی بر میآیند. بنابراین امبیای، مدیریت کاربردی برای کسانی است که میخواهند از علم مدیریت برای بهبود شرایط کسب و کار خود و یا ارائه مشاوره و خدمات مدیریتی به دیگر کسب و کارها استفاده کنند.
مدیران ردۀ میانی و ردۀ بالایی سازمانها که قصد دارند با بهرهبرداری از بهروزترین متدهای علمی و کاربردی مدیریت کسب و کار خود را بهروز کنند میتوانند از دورههای امبیای حقوقی و داوری نهایت استفاده را ببرند. کارآفرینانی که قصد دارند یک کسب و کار جدید را شروع کنند و خود تبدیل به مدیر خود شوند میتوانند با استفاده از آموزههای امبیای نسبت به ایجاد کسب و کار خود اقدام کنند. علاوه بر موارد فوق، تمام افرادی که پس از کسب تجربههایی در بازار کسب و کار قصد دارند وضعیت کاری خود را متحول کنند و آیندۀکاری بهتری را برای خود رقم بزنند مخاطبان اصلی دورههای امبیای هستند.
اما محتوای آموزش داده شده در رشتۀ امبیای حقوقی و داوری تفاوت قابل توجهی با دیگر دروس و رشتههای دانشگاهی دارد. دروس دورۀ امبیای بهجای اینکه بیشتر بر ارائه محتوای علمی تأکید کند بر استفاده از دانستههای دانشجو تأکید دارد. علاوه بر مهارتهای فنی مثل کارآفرینی، تحلیل بازار، مدیریت بازاریابی، بورس و بازار سرمایه؛ در طول دورههای امبیای حقوقی و داوری مهارتهایی مثل آیندهنگاری و تفکر استراتژیک، مهارتهای رهبری و انگیزش کارکنان به دانشپژوهان آموزش داده میشود. با رویکرد تعاملی و پروژهمحور مهارتهای دانشجو تقویتشده و او قادر خواهد بود از آنچه طی دورۀ تحصیل آموخته، در بازار کار استفاده کند.
طی دورۀ امبیای، دانشپذیران میآموزند چگونه مشکلات سازمان را ریشهیابی کنند؛ عوامل اصلی و مشکلساز را پیدا کنند، راهحلهایی برای هر مشکل بیابند و پیش از انجام هر اقدام و ارائه هر راهکار، عواقب آن را پیشبینی کنند. تحلیل سازمان بهعنوان یک سیستم و مجموعه اجزای تأثیرگذار بر هم، تفکر سیستمی و نظاممند، یکی دیگر از مهارتهایی است که دانشپذیران امبیای حقوقی و داوری در طول دورۀ تحصیل بهدست میآورند.
امبیای حقوقی و داوری، نظام فکریِ مدل ذهنی شما را در مواجهه با مشکلات و مسائل ارتقاء خواهد داد و باعث خواهد شد به دور از شتابزدگی بتوانید با تفکر علمی و نظاممند به حل مشکلات سازمان خود بپردازید.
کسب مدرک معتبر امبیای و داشتن گواهی با عنوان یک دانشگاه ویا مؤسسه حقوقی معتبر، انگیزۀ مهمی برای برخی از دانشجویان است. بیشک مدرک امبیای حقوقی و داوری به سابقه کاری و برند شخصی شما جلای خاصی خواهد داد و به شما اعتماد بهنفس بالاتری هم خواهد بخشید اما آیا تمام کاربرد تحصیل امبیای در کسب مدرک آن است؟ پاسخ ما یک «نه» قاطعانه است.
گرچه مدرک امبیای حقوقی و داوری در سرتاسر جهان و برای اکثر کسب و کارها و شرکتها در هر ابعاد و زمینهای معتبر و مفید است اما هدف اصلی و تمرکز دورۀ امبیای بر افزایش مهارت مدیریتی شما برای مواجهه با مشکلات بزرگ در فضای کسب و کار است. در حالیکه اعتبار بالای مراکز حقوقی و آموزشی معتبر و ارزش بالای تحصیل امبیای به مدرک شما اهمیت زیادی میبخشد اما آنچه که شما در طول دورۀ تحصیل امبیای حقوقی و داوری کسب میکنید چیزی بیشتر از یک مدرک و گواهینامه است.
نگاه یک کارآفرین بزرگ و یک مدیر موفق، به تحصیل امبیای حقوقی و داوری کسب مهارت و توانایی است نه کسب مدرک، زیرا مدرکی که با کسب توانایی همراه نشده باشد بهخودی خود هیچ ارزشی ندارد حتی اگر از معتبرترین دانشگاه جهان صادر شده باشد. شما نیز اگر به دنبال کسب مهارت و توسعۀ تواناییهای فردی خود هستید مطمئن باشید در دورۀ امبیای حقوقی و داوری میتوانید مهارتهای خود را بهخوبی بهبود ببخشید.
برگزارکنندگان
«بنیاد حقوقی جاد» با همکاری دانشگاه تهران و مؤسسه بینالمللی داوری و مشاورۀ حقوقی بهنیایی با هدف ارتقای دانش تخصصی و مهارتهای حرفهای علاقمندان به مشاوره و مدیریت حقوقی و امور قراردادهای شرکتهای داخلی و بینالمللی، دورههای جامع آموزشی و مهارتی MBA حقوقی و داوری: نخستین دورۀ معادل کارشناسی ارشد «مدیریت حقوقی و داوری تجاری بینالمللی و داخلی» و DBA حقوقی و داوری: نخستین دورۀ معادل دکتری حرفهای «مدیریت حقوقی و داوری تجاری بینالمللی و داخلی» را بهصورت کارگاهی و تعاملی مبتنی بر جدیدترین شیوههای آموزشی بهشرح ذیل برگزار مینماید.
اهداف دوره
تربیت کارشناسان ارشد و متخصصین مدیریت امور حقوقی و قراردادها با تأکید بر حل و فصل اختلافات و داوریهای داخلی و بینالمللی با شناخت تمامی حوزههای عملیاتی حقوقی و بازرگانی.
مخاطبان و شرکتکنندگان دوره
مخاطبان هدف دو گروه هستند، گروه اول: مدیران اجرایی که حداقل سه سال سابقۀ فعالیت اجرایی (ترجیحاً در زمینههای مرتبط با گرایشها و مشاغل حقوقی) دارند و علاقهمند به ارتقاء دانش مدیریتی خود هستند و گروه دوم: فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی از دانشگاههای معتبر که خواهان آموزش دانش مهارتی و کاربردی در این حوزه میباشند. مانند: مدیران و مشاوران، فارغ التحصیلان حقوق و کارشناسان سایر رشتههای مرتبط، وکلای پایه یک دادگستری، قضات، کارآموزان و سایر علاقمندان به تحقیق و پژوهش در علوم مدیریت و حقوق.
شرایط ورود به دوره
دارا بودن مدرک کارشناسی معتبر و موفقیت در مصاحبه ورودی. منظور از مصاحبۀ ورودی، ارزیابی آمادگی داوطلب جهت تحصیل در دورۀ مربوطه میباشد. در این مصاحبه، توانایی فکری از قبیل استدلال منطقی، تفکر انتقادی، تحلیل شواهد (قضاوت) و قدرت بیان داوطلب مورد سنجش قرار میگیرد.
نحوۀ ارزشیابی دوره
ارزیابی دروس دوره با توجه به سبک آموزش کاربردی مهارتی شامل ارائه پروژه، حضور فعال در هماندیشیهای دوره و مباحثهها و چالشهای کلاسی، تحلیل مورد پژوهی و آزمون علمی و عملی میباشد.
نحوۀ ارائه و کیفیت برگزاری
مجموعه دورۀ آموزشی بهصورت هیبریدی به روشهای حضوری ویا آنلاین و آفلاین اجراء خواهد شد. این جلسات و کارگاهها جهت افزایش معلومات کاربردی و مهارتهای جدید، انجام تمرینهای نقشآفرینی (Role-Playing) با نظارت اساتید و شرکت تمامی دانشپذیران و همچنین رفع اشکالات احتمالی، درنظر گرفته شدهاست.
تمرینها و پروژههای درسی طی دوره و بهصورت منظم توسط اساتید ارائه میشوند و دانشپذیران موظفاند در زمان مقرر آنها را پاسخ دهند. برخی از این تمرینها، انفرادی و برخی بهصورت گروهی طراحی و تعریف میشوند و اغلب آنها بهصورت عملی و کاربردی تدوین میشوند، انجام صحیح و بهموقع تمرینها در ارزیابی پایانی استاد از دانشپذیر نقش عمدهای را داراست.
گواهینامۀ پایان دوره
دانشپذیران محترم در پایان دوره، موفق به اخذ گواهینامۀ معتبر از دانشگاه تهران و بنیاد حقوقی جاد با قابلیت ترجمۀ رسمی و تأییدیۀ وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه میگردند. در پایان دوره و بهمنظور ارزیابی دانشپذیران در یادگیری مفاهیم و مهارتهای آموزش داده شده، آزمونی جامع برگزار میشود. در این آزمون، بخش قابل توجهی از آموزههای شما به چالش کشیده میشود و شما باید از مجموعۀ مفاهیم و مهارتهایی که یادگرفته اید، بهصورت یکپارچه و منظم درخصوص مدیریت حقوقی و امور قراردادها و همچنین حل و فصل اختلافات و داوری در کیسهای ارائه شده استفاده نمایید. در صورتیکه دوره را با موفقیت پشت سر بگذارید، در انتها گواهینامۀ پایان دوره از دانشگاه تهران به شما اعطاء خواهدشد.
مزایای شرکت در دوره
- آموزش و یادگیری تعاملی بر اساس استانداردهای روز دنیا
- ارتباط مؤثر و بهرهمندی از تجارب بهترین اساتید حقوق و مدیریت
- به حداقل رساندن زمان و هزینۀ آموزشهای مورد نیاز با گذراندن یک دورۀ جامع
- دریافت گواهینامۀ معتبر «دورۀ MBA حقوقی و داوری» و یا «دورۀ DBA حقوقی و داوری»
- توسعه، تبلیغ و فروش بیشتر محصول و خدمات شرکت خود
- بهبود نحوۀ بیان ایدههای خود به شکلی مؤثر
- ایجاد یک شبکۀ ارتباطی حرفهای و قوی با اساتید و مدیران
مدّت دوره
دورۀ MBA حقوقی و داوری: نخستین دورۀ معادل کارشناسی ارشد «مدیریت ارشد حقوقی و داوری تجاری بینالمللی و داخلی» به مدت 350 ساعت ظرف 12 ماه برگزارمیشود.
زمان برگزاری دوره
کلاسها در روزهای پایانی هفته (چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه) و برای هر گروه و هر سطح، در یک روز مشخص طبق برنامههای اعلامی از سوی واحد آموزش بنیاد حقوقی جاد از ساعت 9 الی 19 برگزار خواهد شد.
دورۀ MBA حقوقی و داوری: آبان 1402 لغایت بیست و نهم شهریور 1403 (با احتساب کارآموزی و سمینار).
مدارک مورد نیاز:
دو قطعه عکس پرسنلی جدید
تصویر کارت ملی و شناسنامه
تصویر آخرین مدرک تحصیلی
توضیحات
علاقمندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند با شماره تلفن 71057113-021 ادارۀ آموزش، تماس حاصل نمایند و یا به وبسایت www.DrBEHNIAI.com مراجعه فرمایند.
برنامه و محتوای دورۀ آموزشی MBA حقوقی و داوری
- روشهای حل و فصل غیرقضایی اختلافات (ADR)
- قواعد شکلی داوری وکارگاه تنظیم درخواست داوری
- قواعد و بنیانهای ماهوی داوری
- انتصاب، جرح و جایگزینی داوران؛ دستور موقت و اقدامات تأمینی
- قانون حاکم در داوریهای تجاری بینالمللی
- کارگاه نگارش رأی داوری و تنظیم قرارنامۀ داوری
- اعتراض به رأی داوری و اجرای رأی داوری
- تحلیل آراء داوری و رویههای قضایی
- حقوق تجارت کاربردی
- حقوق تجارت بینالملل کاربردی
- اینکوترمز 2020
- کارگاه اصول مذاکرات
- مدیریت حقوقی در صادرات و واردات
- ادلۀ اثبات دعوی
- آیین دادرسی مدنی کاربردی
- حقوق تعهدات کاربردی
- اصول قراردادهای داخلی و بینالمللی
- کارگاه تنظیم و نگارش قرارداد
- متون مدیریت حقوقی و داوری به زبان انگلیسی
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی عمومی و مدنی داخلی
- اصول نگارش حقوقی، نگارش لوایح قضایی و دادخواستنویسی
- مدیریت حقوقی و داوری در معاملات و دعاوی املاک
- مدیریت حقوقی و داوری در اختلافات و دعاوی استارتآپها و کسب و کار
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی در صلاحیت دیوان عدالت اداری
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی صنعت انرژی
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی بانکی، بورس و بیمه
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی لجستیک؛ حمل نقل هوایی، زمینی، ریلی و مختلط
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی و قراردادهای ورزشی
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی مالیاتی
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی مالکیت فکری
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی و قراردادهای صنعتی، پیمانکاری و ساخت
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی تعاونیها، مناطق آزاد، منابع طبیعی و اراضی
- مدیریت حقوقی و داوری در دعاوی پیمان و قراردادها و معاملات دولتی
- چالشهای داوری سازمانی در ایران و جهان
- حقوق کارآفرینی و کسب و کار
- سمینار (موضوع مرتبط با گرایش و ارائه بهصورت کارگاه داوری)
- وبینارهای تخصصی کوتاه مدت
- کارآموزی عملی MBA حقوقی و داوری (100 ساعت تا 350 ساعت)
دروس پیشنیاز برای کارشناسان غیر از رشتۀ حقوق
1- کلیات آیین دادرسی مدنی
2- کلیات حقوق مدنی و قواعد عمومی قراردادها
3- ادلۀ اثبات دعوا و اجرای احکام مدنی
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.