مقالات آموزشی رایگان موسسه حقوقی دکتر بهنیایی

راهنمای کامل ثبت شرکت

راهنمای کامل ثبت شرکت | موسسه حقوقی جاد

در سال جدید یعنی 1403، تمامی فرایند ثبت شرکت برای موسسات به صورت اینترنتی انجام می گیرد و متقاضیان ثبت شرکت می توانند با چند مرحله برای ثبت شرکت اقدام نمایند. در این مطلب راهنمای کامل ثبت شرکت برای موسسات براساس آخرین تغییرات آورده شده تا در صورت نیاز بتوانید مراحل ثبت شرکت را انجام دهید.

نکاتی قبل از ثبت شرکت

قبل از اینکه به موضوع ثبت شرکت برای موسسات بپردازیم لازم است تا برخی از نکات مهم را در نظر داشته باشید و قبل از هر اقدامی از مشاوره های حقوقی یک مشاور متخصص یا موسسه حقوقی معتبر استفاده نمایید.

در درجه اول شرکایی که تصمیم به ثبت شرکت دارند باید نوع شرکت خود را انتخاب کرده و براساس آن، مراحل ثبت شرکت را انجام دهند. همانطور که می دانید باتوجه به موضوع فعالیت خود و میزان مسئولیت هر یک از شرکا، نوع شرکت مشخص می شود. بنابراین مشخص کردن و تقسیم مسئولیت هریک از آنان اولین قدم برای ثبت شرکت به عنوان یک شخصیت حقوقی است.

در این مورد باید از قبل در مورد انواع شرکت ها و میزان مسئولیت هر یک از شرکا تحقیق کرده و آگاهی لازم را به دست آورید. به یاد داشته باشید که در برخی از موارد، نوع شرکت، سطح خاصی از مسئولیت شرکا را می طلبد و برخی از مجوزها برای فعالیت به نوع خاصی از شرکت ها داده می شود.

چرا باید شرکت خود را ثبت نمایید؟

مزایای ثبت شرکت برای موسسین و شرکای تجاری بسیار زیاد است. چراکه از یک سو می توانید در قالب گروه فعالیت تجاری انجام دهید و از سوی دیگر برخورداری از یک شخصیت حقوقی با عنوان شرکت، به کسب و کار شما اعتبار بیشتری خواهد داد.زیرا اشخاص هنگام برقراری روابط کاری و تجاری و تنظیم قرارداد، به شما اعتماد بیشتری خواهند کرد. داشتن یک شخصیت حقوقی با موضوع مشخص، آدرس و مشخصات قانونی اعتماد بیشتری را در دیگران ایجاد می کند.

از سوی دیگر برخورداری از نام یک شخصیت حقوقی و ثبت شرکت برای موسسات، این امکان را به صاحبان آن ها خواهد داد تا از تسهیلات بانکی و برخی از معافیت ها برخوردار شوند.اما آشنایی با مراحل ثبت شرکت برای موسسات مستلزم تجربه و آگاهی از قوانین و مقررات است و به همین دلیل توصیه می شود حتما با مشاوران، وکلا و موسسات حقوقی باتجربه و معتبر در این زمینه مشورت نمایید.

راهنمای کامل ثبت شرکت

همانطور که در ابتدا اشاره کردیم براساس قوانین و ضوابط جدید در سال 1403 رایند ثبت شرکت ها برای موسسات به صورت کاملا برخط انجام شده و متقاضیان با مراجعه به آدرس اینترنتی https://irsherkat.ssaa.ir (سامانه آنلاین ثبت شرکت ها)، مراحل ثبت شرکت را در این سامانه به صورت گام به گام انجام می دهند. به دلیل آنلاین بودن مراحل ثبت شرکت، آماده سازی مدارک و ارسال آن ها نیز به صورت اینترنتی انجام می گیرد.

مرحله اول: با مراجعه به سامانه مذکور، مدارک و اطلاعات خواسته شده از اشخاص حقیقی (شرکا) و مدارک مربوط به اشخاص حقوقی (مربوط به شرکت) را ارائه می کنید. بنابراین نیاز است تا اطلاعات خواسته شده را به صورت کامل و دقیق وارد نمایید.

اطلاعاتی از قبیل نام شرکت، موضوع فعالیت، میزان سرمایه آدرس شرکت مورد نظر، مشخصات و اطلاعات مدیران و سهامداران.

مرحله دوم: پس از تکمیل مدارک و اطلاعات خواسته شده در مرحله اول، لازم است تا کپی برخی از مدارک را به اداره ثبت شرکت ها پست نمایید. مدارکی از قبیل کپی شناسنامه و کارت ملی سهامداران و مدیران شرکت، اساسنامه و سایر مدارک قانونی تقاضا شده.

مرحله پایانی: با ارسال این مدارک، نوبت به مرحله تایید و بررسی آن ها در مراجع ذی صلاح می رسد و پس از تایید توسط مدارک، ثبت شرکت به صورت رسمی انجام می شود. با تایید مراجع مربوطه، شماره ثبت شرکت برای شرکت شما صادر شده و این به معنای اتمام موفقیت آمیز ثبت شرکت است.شماره ثبت شرکت درواقع مجوزی است که به شما امکان می دهد تا کار خود را به صورت قانونی آغاز نمایید.

آشنایی با انواع شرکت

در ابتدای مطلب گفتیم که نوع شرکت شما و تقسیم وظایف، تعهدات و میزان آورده شرکا موضوع مهمی است و هر نوع شرکتی مراحل ثبتی خاص خود را دارد. به همین دلیل بهتر است با انواع شرکت ها نیز آشنا شویم.

شرکت سهامی عام و خاص:

زمانی که قسمتی از سرمایه شرکت با فروش سهام به مردم تامین شود، شرکت سهامی عام نامیده می شود. اما در مقابل سهامی عام، شرکت سهامی خاص قرار دارد که در آن تمامی سرمایه شرکت از محل آورده موسسین تامین می گردد. شرکت های سهامی عام و خاص در دسته بندی شرکت های بازرگانی قرار می گیرند حتی اگر موضوع فعالیت ان ها بازرگانی نباشد.

شرکای شرکت های سهامی نباید از سه نفر کمتر باشند و چه قصد ثبت شرکت سهامی عام را داشته باشید یا شرکت سهامی خاص، باید بدانید این شرکت ها دارای هیئت مدیره، مجمع عمومی، مجمع فوق العاده و بازرسان هستند. نکته مهم در شرکت های سهامی میزان مسئولیت شرکا و سهامداران است که محدود به میزان سرمایه آنان می باشد.

شرکت با مسئولیت محدود:

نوع دیگری از شرکت ها، با عنوان مسئولیت محدود شناخته می شوند که بین دو یا چند نفر و با اهداف تجاری تاسیس می شوند. در یک شرکت مسئولیت محدود، هر شریک فقط به اندازه میزان سرمایه آورده خود، مسئول دیون و تعهدات است و سرمایه شرکت به سهم و سهام تقسیم نمی شود.

شرکت تضامنی:

سومین نوع مورد بررسی در انواع شرکت ها، تضامنی است. به این معنا که اگر دارایی و سرمایه شرکا به منظور پرداخت تعهدات و دیون شرکت کافی نباشد، هر شریک بدون درنظر گرفتن آورده خود، باید در برابر پرداخت دیون مسئول باشد و به عبارت دیگر مسئولیت آن ها تضامنی است.

شرکت مختلط سهامی:

نوع دیگری از شرکت ها با نام شرکت مختلط سهامی وجود دارند از یک یا چند شریک تضامنی و یک یا چند شریک سهامی تشکیل می شود. در این نوع شرکت، سرمایه شرکا نیز باتوجه به شریک ضامن یا سهامی بودن متفاوت است. سرمایه شریک یا شرکای سهامی به صورت قطعات سهام درآمده و نسبت به میزان سرمایه ای که در شرکت دارند مسئول هستند.

اما سرمایه شریک یا شرکای تضامنی به صورت سهام درنیامده و مسئولیت آن ها نسبت به دیون مازاد بر دارایی شرکت بوده و نسبت به کلیه دیون و تعهدات مازاد قابل اعمال است.

شرکت مختلط غیرسهامی:

در مقابل مختلط سهامی، شرکت مختلط غیرسهامی نیز وجود دارد که از چند شریک تضامنی و چند شریک با مسولیت محدود تشکیل شده است. شرکای تضامنی مسئول کلیه قروض علاوه بر دارایی شرکت است، اما شرکای با مسئولیت محدود تنها به اندازه سرمایه آورده خود مسئول خواهد بود.

مدیریت شرکت مختلط غیرسهامی بر عهده شریک تضامنی است و اگر چند شریک تضامنی وجود داشته باشد با توافق و قرارداد بین خود، مدیریت بر عهده یکی از شرکای تضامنی خواهد بود یا می توانند بر سر مدیریت جمعی شرکت نیز به توافق برسند.

شرکت نسبی:

هنگام بررسی انواع شرکت ها قبل از موضوع ثبت شرکت برای موسسات، ممکن است به نام شرکت نسبی نیز برخورد کنید. این نوع از شرکت همانند تضامنی است اما مسئولیت شرکا در قبال تعهدات و دیون مازاد بر دارایی شرکت، تنها به میزان سرمایه آورده خود در شرکت است.

شرکت‌های تعاونی:

شرکت های تعاونی از انواع مهم شرکت ها به شمار می روند که می توان آن ها در2 گروه و 4 نوع تقسیم بندی کرد. گروه اول براساس موضوع فعالیت تقسیم می شوند و شامل تعاونی تولید و تعاونی توزیع می باشند. گروه دوم براساس چگونگی تشکیل تقسیم می شوند و شامل شرکت تعاونی عام و شرکت تعاونی خاص می شوند.

شرکت دانش بنیان:

نوع تقریبا جدیدی از شرکت ها در سال های اخیر به وجود آمده اند که با عنوان شرکت های دانش بنیان شناخته می شوند. این شرکت ها درواقع شرکت های خصوصی یا تعاونی می باشند که براساس قانون به عنوان دانش بنیان تقسیم بندی می شوند و در زمینه توسعه اقتصاد دانش محور فعالیت می کنند.

شرکت های دانش بنیان از تسهیلات بسیار خوبی در زمینه مالی و قانونی نیز برخوردار بوده و موضوع فعالیتشان همانطور که گفته شد تحقق اهداف علمی و اقتصاد دانش محور است. اما شرکت ها برای اینکه در این نوع طبقه بندی قرار گیرند باید ازمعیارهایی برخوردار باشند. شرکت دانش بنیان نیز خود به 4 دسته نوپای نوع 1 و 2 و تولیدی نوع 1 و 2 تقسیم می شوند.

ارزیابی دانش بنیان بودن یک شرکت براساس برخورداری از معیارهایی است که در آیین نامه ارزیابی شرکت های دانش بنیان تعیین شده است. ثبت شرکت دانش بنیان نیز مانند سایر انواع شرکت ها مراحل و مدارک خاص خود را دارد.

سخن پایانی

موضوع ثبت شرکت برای موسسات موضوع حساس و مهمی بوده و مستلزم آگاهی از قوانین و مققرات ثبتی و همچنین آشنایی با انواع شرکت ها و مسئولیت هریک از شرکا در هر نوع شرکت است. بنابراین پیشنهاد می کنیم برای آشنایی و تصمیم درست و آگاهانه در این زمینه با مشاوران حقوقی و وکلای متخصص در ثبت شرکت ها مشورت نمایید.

موسسه بین المللی حقوقی و داوری دکتر بهنیایی به صورت کاملا تخصصی آماده ارائه خدامت ثبت و مشاوره های حقوقی در این زمینه به متقاضیان است. برای کسب اطلاعات و افزایش دانش خود در زمینه ثبت شرکت ها و پاسخ به سوالات خود، با کارشناسان بنیاد حقوقی دکتر بهنیایی تماس بگیرید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *